Računalništvo, telefonija
30.08.2011 13:34
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lona: Brezpapirno poslovanje za male proizvajalce in logiste

Logistični svetovalec Stojan Grgič in Dejan Reichmann (desno)
Logistični svetovalec Stojan Grgič in Dejan Reichmann (desno)

V podjetju 3R.tim so razvili program za brezpapirno poslovanje Iona. Rešitev je namenjena predvsem malim uporabnikom, ki potrebujejo učinkovito in cenovno ugodno podporo logističnim procesom. Bo besedah Stojana Grgiča, logističnega svetovalca, je glavna prednost Ione v tem, da se zna pogovarjati z informacijskimi sistemi velikih kupcev. Različico Ione že uporablja hrvaško podjetje AD Plastik.

Problem dobro razvitih sistemov e-poslovanja je visoka cena in dejstvo, da so večinoma dostopni zgolj velikim dobaviteljem, nadomestila zanje pa stanejo po več tisoč evrov. Iona pa je namenjena in uporabna tudi za manjše dobavitelje, primerna je celo za upravljanje kmetij.

Za delovanje sistema lona uporabnik potrebuje motorolo ES400. Takšen telefon je od sodobnih pametnih telefonov primernejši, saj ima vgrajen učinkovit bralnik črtne kode, GPS, fotoaparat, tipkovnico in zamenljivo baterijo.

Preko mobilnega terminala je mogoče pošiljati standardna sporočila, da je dobavitelj pripravil blago, ki čaka na prevzem logista in prevoz do naročnika. Omenjeni telefon premore tudi vse funkcije, ki jih potrebuje prevoznik, skupaj z navigacijo za šoferje. Pomembno je tudi, da je mogoče črtne kode tiskati z navadnimi tiskalniki.

Rešitev lona povezuje vse tri strani v oskrbovalni verigi (proizvajalca, logista, kupca), deluje na spletu in uporabniki plačujejo razmeroma nizko uporabnino za program. Višino uporabnine bodo sicer obračunavali glede na število transakcij; za male dobavitelje bo 130 evrov na leto, bolj običajna tarifa pa je med 300 in 800 evri na leto.

Rešitev je preprosta, hkrati pa ustreza zahtevi, da podatki prehitevajo tok blaga.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem 3R.TIM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri 3R.TIM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem 3R.TIM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku