Strojna oprema
08.01.2008 11:28

Deli z drugimi:

Share

Logitechove novosti na sejmu CES 2008

Sedem Logitechovih izdelkov je bilo imenovanih za dobitnike nagrade za inovacije 2008 CES Innovation awards za odličnost v oblikovanju in inženiringu, vključno z naprednim daljinskim predvajalnikom Logitech Harmony One, ki je prejel prestižno nagrado Best of Innovations v kategoriji pripomočki za domačo zabavo (Home-Entertainment Accessories). Vsi nagrajeni izdelki Logitecha so razstavljeni na ogled na mednarodnem sejmu CES 2008 v Las Vegasuu na Logitechovem razstavnem prostoru (Št. 35512, South Hall, Las Vegas Convention Center).

“Velika čast za Logitech je, da je strokovna žirija CES med številnimi drugimi izvrstnimi izdelki kot odlične tako po dizajnu kot po inovacijah prepoznala tudi Logitechove,” je poveal Jerry Quindlen, CEO Logitecha. “Te nagrade potrjujejo našo globoko zavezanost inovativnemu dizajnu in vztrajno privrženost k ustvarjanju izdelkov, ki navdušujejo naše uporabnike.”

Nagrajeni izdelki Logitecha na letošnjem CES so:

Najboljši v inovacijah: daljinski upravljalnik Logitech Harmony One

Zmagovalec nagrade za dizajn in inženiring v kategoriji najboljše inovacije pri pripomočkih za domačo zabavo CES 2008 Design and Engineering: Best of Innovations in Home-Entertainment Accessories, Harmony One napredni daljinski univerzalni upravljalec označuje znaten preskok v razvoju najbolje prodajane linije Harmony daljinskih upravljalnikov. Tako kot njegovi predhodniki, tudi Harmony One omogoča opravljanje aktivnosti z enim klikom, poleg tega pa je njegov nadzor nad domačo zabavo še lažji z barvnim zaslonom na dotik, intiutivno razporeditvijo tipk, izjemno udobnim in uporabnikom prijaznim dizajnom. Daljinski upravljalnik Harmony One je izredno udobno ergonomsko oblikovan in zagotavlja enostavno uporabo vsakemu članu družine ne glede na velikost dlani. Z elegantno oblikovanim črnim ohišjem in srebrno osnovo, črnimi gumbi in belo osvetlitvijo je Harmony One popoln dodatek za vsako dnevno sobo. Polnilno postajo daljinskega upravljalnika je, zaradi njegove prilagodljive osvetlitve moč hitro tudi v temi.

Nagrajenec: Logitech diNovo Mini, mini tipkovnica v velikosti dlani z daljinskim upravljalnikom in dvonamensko drsno ploščico ClickPad

diNovo Mini je oblikovana za ljudi, ki svoj osebni računalnik povezujejo na svoj televizijski sprejemnik. Kompaktna in stilsko oblikovana tipkovnica diNovo Mini omogoča enostavno upravljanje z računalnikom iz udobja vašega naslanjača. Enostavno navigacijo s tipkovnico diNovo Mini omogočata osvetlitev tipk in inovativna drsna ploščica ClickPad, ki jo lahko uporabljamo na dva načina: kot običajno drsno ploščico na notesnikih, ali kot usmerjevalno podlago s katero navigiramo skozi menuje in potrjujemo izbiro. Brezžična tehnologija Bluetooth® 2.0 skrbi za nemoteno uporabo mini tipkovnice iz vašega naslonjača ali katerega koli drugega kotička v dnevni sobi.

Nagrajenec: glasbeni sistem Logitech Squeezebox Duet

Mrežni glasbeni sistem Logitech® Squeezebox™ Duet nadaljuje zgodbo doslej večkrat nagrajevanih Squeezebox izdelkov, ki uporabnikom omogočajo dostop do in poslušanje priljubljene glasbe z osebnega računalnika kjerkoli v svojem domu. Squeezebox Duet ponuja inovativni upravljalnik z barvnim LCD zaslonom in kompaktni sprejemnik, ki uporabnikom omogočata, da brezžično iščejo, izbirajo in predvajajo digitalno glasbo na svojih obstoječih stereo zvočnikih kjerkoli doma.
Novi Squeezebox upravljalnik vsebuje 6 cm velik barvni LCD zaslon, ki omogoča enostavno upravljanje z digitalnimi glasbenimi zbirkami. Upravljalnik, ki lahko z glasbo upravlja v več sobah našega doma, ima uporaben drsni kolešček, znane menuje in intuitivne tipke, kar omogoča enostavno iskanje, izbiro in predvajanje osebnih glasbenih zbirk, spletnih radiev ter spletnih naročniških glasbenih storitev.

Nagrajenec: laserska miška Logitech G9
Logitechova laserska miška G9 personalizacijo razume dobesedno, saj igričarjem omogoča, da nastavijo skoraj vsako dimenzijo miške in si s tem zagotovijo kar najboljše osebno prilagajanje, občutek in delovanje. Z miško G9 igričarji lahko uživajo v izmenljivih ročajih, ki miški spremenijo obliko, on-the-fly dpi v razponu od 200 dpi do 3200 dpi, hitrem USB za lasersko sledenje, vgrajenem spominu za personalizirane nastavitve, uravnavanju teže, barvno prilagodljivi LED luči ter hiper-hitrem drsnem koleščku MicroGear™ Precision Scroll Wheel.

Nagrajenec: prvovrstni glasbeni sistem za iPod Logitech Pure-Fi Dream Premium Bedroom Music System for iPod
Prvovrstni glasbeni sistem za iPod Logitech® Pure-Fi Dream™ vzpostavlja novo kategorijo iPod zvočnikov za spalnico. Zvočniki Pure-Fi Dream z visoko kakovostnim zvokom, inovativno tehnologijo za zaznavanje gibov in svetlobe, vgrajenim digitalnim AM/FM radijskim sprejemnikom, budilko in stilskim oblikovanjem predstavljajo odlično izbiro za katerokoli nočno omarico. Odličen dodatek za vsak iPod zvočniki Pure-Fi Dream ponujajo dostop do iPod-ovih glasbenih seznamov in radijskih postaj z enim gumbom.

Nagrajenec: brezžična polnljiva miška Logitech MX Air

Brezžična polnljiva miška Logitech® MX Air™ deluje tako na mizi kot v zraku. Podobno kot ljudje uporabljajo daljinski upravljalnik za upravljanje s televizijo, se lahko ljudje sedaj naslonijo in sprostijo, ko upravljajo z medijskimi vsebinami na svojem računalniku s pomočjo miške MX Air. Za enostavno navigacijo v zraku nova miška združuje tri tehnologije – Freespace™ motion control za nadzor nad gibanjem, ukaze z gestikulacijo ter brezžičnost – tako da lahko ljudje kažejo, izbirajo in predvajajo medijske vsebine s preprostim premikom zapestja.

Nagrajenec: brezžična laserska miška Logitech VX Nano
Logitechova brezžična laserska miška za notesnike VX Nano ima mini sprejemnik s principom delovanja “priključi in odmisli”. Miškin nano sprejemnik lajša življenje na poti izredno mobilnim uporabnikom PC in MacBook notesnikov. Ker je USB sprejemnik tako majhen, ga uporabnik vklopi le enkrat, potem pa pusti v računalniku, ker ga ne bo motil pri prenašanju.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več