Računalništvo, telefonija
12.11.2007 10:16

Deli z drugimi:

Share

Logitech z apetiti po podjetju WiLife


Logitech nakupuje.

Logitech je najavil, da namerava povečati svojo prisotnost v digitalno opremljenih domovih s pomočjo nakupa podjetja WiLife, ki nudi cenovno dostopne, enostavno nastavljive in za računalniško uporabo narejene enostavne video rešitve za samodejni nadzor stanovanja ali manjšega podjetja. Logitech se je dogovoril za nakup zasebnega podjetja s sedežem v mestu Draper, ameriški zvezni državi Utah, v višini približno 24 milijonov dolarjev, z možnostjo dodatnega izplačila za učinkovitost, ki je vezano na doseganje določenih prihodnjih prihodkovnih ciljev. Postopek nakupa je zdaj predmet običajnega usklajevanja zaključnih pogojev in bo po pričakovanjih sklenjen do sredine novembra.

Nagrajevana rešitev WiLife povečuje zmožnosti osebnega računalnika in interneta, da ponudita alternativo dragim profesionalnim storitvam video nadzora hiš. Rešitev vključuje računalniško programsko opremo, do šest brezžičnih videokamer in sprejemnik za priključitev v stenske vtičnice. Kamere in sprejemnik komunicirata s pomočjo tehnologije HomePlug, ki oddaja video signal prek hišnih električnih kablov. Posneti video zapis lahko shranimo na trdi disk osebnega računalnika, lahko pa ga shrani tudi WiLife prek interneta (na internetni strežnik) in omogoči oddaljen dostop do njega – prek računalnika ali prenosnih naprav kot sta npr. mobilni telefon in dlančnik – z uporabo spletne storitve WiLife.

“Nakup podjetja WiLife bo omogočil Logitechu, da ponudi še eno rešitev za široko uporabo, ki zagotavlja več udobja in učinkovitejše upravljanje v digitalno opremljenih domovih,” je dejal Junien Labrousse, izvršni podpredsednik Logitechove skupine Products. “Omogoča enostaven in cenovno dostopen način uporabe osebnega računalnika in videokamer, ki nam zagotavlja, da smo lahko brez skrbi tudi v času ko nas ni doma. Produktni program podjetja WiLife dopolnjuje tudi naše obstoječe poslovanje na področju video naprav. Uporabniki naših video izdelkov uporabljajo Logitechove spletne kamere predvsem pri spletnem komuniciranju s prijatelji in družino, vendar pa bi nekateri želeli imeti tudi enostavno rešitev za samodejni nadzor njihovega stanovanja ali podjetja, kot tudi zaradi večje varnosti ostarelih staršev, ki ne živijo v njihovi bližini”.

V raziskavi podjetja Parks Associates je znatno število gospodinjstev s širokopasovno povezavo izkazalo veliko zanimanje za možnost oddaljenega nadzora stanovanja s pomočjo videokamere: 9,8 milijonov v ZDA, 2,5 milijona v Veliko Britaniji, 2,3 milijona v Franciji in Nemčiji, ter 3,4 milijonov gospodinjstev na Japonskem.

WiLife-ove produkte, ki so bili prvič poslani na trg leta 2005, so razvijali strokovnjaki s področja hišnega varovanja in so na voljo prek spletne prodaje, v maloprodajni in distributerski mreži in prek prodajalcev informacijske tehnologije z dodano vrednostjo (VAR) v ZDA in v izbranih evropskih državah. S tem nakupom namerava Logitech povečati dostopnost teh produktov na trgu prek lastne obsežne distributerske mreže. Poslovanje podjetja WiLife bo vključeno v Logitechovo poslovno enoto Internet Communications, ki jo vodi podpredsednica in glavna direktorica Gina Clark. Logitech namerava tržiti te produkte pod Logitechovo blagovno znamko.

“Nakup podjetja WiLife predstavlja novo dopolnitev vedno večji Logitechovi prisotnosti v digitalno opremljenih domovih,” je dodal Guerrino De Luca, predsednik in glavni direktor Logitecha. “Združujemo filozofijo enostavne uporabe, intuitivni vmesnik in na internetu zasnovane storitve, da bi omogočili udobno uporabo in upravljanje – pa naj gre za inteligentno upravljanje domačega zabavnega sistema z daljinskim upravljalnikom Harmony®, brezžičen dostop do digitalne glasbe prek glasbenega predvajalnika Squeezebox™ s kateregakoli mesta v stanovanju, intenzivno spletno igranje iger z našo igralno konzolo in računalniškimi perifernimi napravami, ali pa zdaj tudi v primeru samodejnega nadzorovanja stanovanja ali podjetja z napravo WiLife.”


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več
Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

, , Tel: 080 080 799
Panasonic je ena največjih svetovnih blagovnih znamk na področju potrošniške elektronike. Že več kot stoletje uporabnike razvaja z najnovejšimi televizijskimi sprejemniki, fotoaparati, ... Več
Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več