Računalništvo, telefonija
Igre
03.08.2022 14:38

Deli z drugimi:

Share

Logitech bo leto 2022 zaključil z lansiranjem ročne igralne konzole

Foto: Logitech
Foto: Logitech

Logitechov cilj je igričarjem omogočiti enostavno igranje iger za računalnike in konzole kjer koli in kadar koli … prek oblaka.

Kot rečeno, naj bi bila do sedaj neimenovana ročna konzola na pragu izdaje. Okviren čas lansiranja naj bi bil do konca leta 2022, vendar za zdaj še ni uradne potrditve. Logitech naprava bo podpirala storitve Microsoft Xbox Cloud Gaming in Nvidia GeForce Now. Logitech bo razvoj konzole delil z znanim kitajskim podjetjem Tencent (PUBG), ki bo poskrbel za programsko opremo.

Igranje iger v oblaku počasi postaja vse bolj razširjeno, prehod na oblačne igralne platforme pa bi lahko pospešil vstop podjetja Logitech, enega največjih proizvajalcev računalniške periferije. Presenetljivo novico je Logitech naznanil včeraj in takoj sprožil val ugibanj in teorij na svetovnih forumih.

S podporo za Xbox Cloud Gaming in Nvidia GeForce Now bodo igričarji imeli takoj ob lansiranju dostop številnih vrhunskih računalniških in konzolnih iger. Ali bo Logitech konzola podpirala tudi druge oblačne storitve, kot na primer Google Stadia in Amazon Luna, v tem trenutku še ni znano. Po vsej verjetnosti si lahko ob uspešnem lansiranju in dobrem sprejemu med igričarji lahko obetamo podporo za še več storitev.

Čeprav naj bi Logitech konzolo izdal do konca leta, včeraj ob naznanitvi niso bili pripravljeni ali pa niso želeli razkriti, za kakšno konzolo naj bi šlo. Zasnova, strojna oprema in cena ostajajo velika neznanka. Če želite prejemati najnovejše novice o razvoju oblačne konzole, se lahko prijavite na e-novice na Logitech spletni strani.

Ročne konzole so po zaslugi uspeha, ki ga žanjeta Switch in Valve Steam Deck, vedno bolj privlačna alternativa za igranje iger na poti ali doma. Če bo trg oblačnega igranja iger še naprej cvetelo oziroma se razvijalo, lahko pričakujemo podobne poteze tudi od drugih velikih akterjev na trgu računalniške opreme.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NOMISCOM, Simon Šebjanič s.p.

Kupšinci 31, 9000 Murska Sobota, Tel: 031 650 787
Spletna prisotnost podjetja, ne glede na industrijo, lahko močno vpliva na uspeh in prepoznavnost. V današnjem času se nekatera podjetja še vedno ne zavedajo, da bo večina njihovih ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več
Zlati partner

Cambium Networks

Unit B2, Linhay Business Park Eastern Road Ashburton, United Kingdom, , Tel: +44 1364 655500
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več