Telefoni
02.07.2016 11:24
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ljubitelji Androidov, to je poslastica za vas! Razkrite specifikacije novega Nexusa

Mobilniki Google so trenutno najbolj varne naprave Android!
Mobilniki Google so trenutno najbolj varne naprave Android!

Pametni telefoni Nexus so v tem trenutku edini na trgu, ki uporabnikom ponujajo pristno izkušnjo uporabe operacijskega sistema Android. Medtem, ko ostali proizvajalci na platformi Android, dodajajo odvečne vizualne in funkcionalne elemente, je Nexus namenjen izključno tistim ta pravim ljubiteljem platforme Android. Blagovna znamka je plod tesnega sodelovanja podjetja Google in izbranega proizvajalca pametnih telefonov. Slednji se mora strogo držati googlovih smernic in s tem ponuditi pametni telefon, ki še najbolje predstavlja Googlovo interpretacijo kaj točno naj bi Android bil. Dodatna prednost uporabe omenjenih pametnih telefonov so posodobitve operacijskega sistema, ki se ponavadi najprej pojavijo ravno pri modelih Nexus.

Pri Android Police so uspeli pridobiti informacije o specifikacijah za večjega izmed obeh modelov. To pomeni, da bosta tudi letos predstavljena dva pametna telefona Nexus. Pri večjem naj bi Google sodeloval s podjetjem HTC vendar pa se tudi omenja možnost ponovnega sodelovanja s Huawei. Pametni telefon bo ponujal 5,5 palčni AMOLED zaslon s QHD resolucijo. Tako kot trenutna generacija naj bi tudi nov model imel čitalnik prstnega odtisa na hrbtni strani pametnega telefona, kjer bo tudi nameščena 12MP kamera. Za ljubitelje selfijev se bo na sprednji strani zaslona nahajala kamera z 8MP. Pametni telefon naj bi ponujal 4GB RAM, kar je mogoče rahlo razočaranje saj so v tem trenutku na voljo že telefoni s 6GB RAM in bo na voljo v dveh spominskih različicah in sicer 32GB in 128GB. Ali bo možno spomin tudi povečati z uporabo microSD kartice v tem trenutku še ni znano. Glavni vtičnik bo po novem USB-C.

Na voljo pa so tudi informacije o manjšem izmed obeh modelov. Tako imenovani model Sailfish naj bi skoraj zagotovo proizvajal HTC in ne Huawei. Pametni telefon s 5 palčnim zaslonom po speficikacijah naj nebi zaostajal za večjim bratom. Slednje bi pomenilo prvenec pri ponudbi pametnih telefonov Nexus saj je do zdaj manjša verzija tudi bila manj zmogljiva. Tako se pri Googlu očitno orientirajo po podjetju Apple, ki tako za manjše kot tudi večje modele iPhone ponuja podobno zmogljive specifikacije. Dobra novica za vse ljubitelje manjših telefonov.

Po vsej verjetnosti bodo novi modeli Nexus ponujali tudi podporo googlovi platformi za virtualno resničnost, Daydream VR. Razlog več, da z nakupom novega telefona počakate do uradne predstavitve novih modelov Nexus.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku