Računalništvo, telefonija
29.05.2017 10:01
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LG z novim telefonom po poteh BlackBerry-ja

Končno prve resnične fotografije najboljšega telefona LG?
Končno prve resnične fotografije najboljšega telefona LG?

Pri Googlu so razkrili, da bodo pri LG še letos predstavili novo generacijo pametnega telefona serije V. Najverjetneje bo telefon poimenovan V30 in s tem v skladu z navadami iz preteklosti ter trenutne serije V20. Skoraj zagotovo bo pametni telefon kompatibilen z googlovo tehnologijo Daydream in prepričani smo tudi lahko, da bo telefon že od začetka deloval na operacijskem sistemu Android O. Uradna predstavitev se pričakuje za obdobje od septembra do oktobra in to pomeni, da bo V30 eden izmed prvih pametnih telefonov z novim operacijskim sistemom. Ne bo pa edini saj bodo pri Googlu najverjetneje predstavili novo generacijo telefonov Pixel in tudi obstoječi uporabniki pametnih telefonov Pixel lahko pričakujejo hitro posodobitev.

Zanimivo pri V30 je sama oblikovna zasnova. Pri LG dokazujejo, da se ne sprijaznijo z običajnimi oblikovnimi smernicami. Po prvotnih fotografijah domnevnega ohišja zgleda, da bodo pri LG preizkusili podobno rešitev kot so jo pred tem že pri BlackBerry. Slednji je v preteklosti predstavil telefone z zaslonom na dotik in fizično tipkovnico, ki se je lahko pripeljala navzven iz ohišja. Podobno rešitev naj bi načrtovali pri LG, le da pri tem ne bo uporabljena fizična tipkovnica ampak dodatni zaslon.

Kakšno vlogo naj bi dodatni zaslon ob tem prevzel je še težko navesti. Fotografije kažejo na to, da naj bi se dodatni zaslon uporabljal za uporabniški vmesnik kot je na primer tipkovnica. Tudi določene aplikacije bi lahko s pomočjo zaslona predstavile funkcije, ki kot take nebi bile na voljo na noben drugačen način. Končni učinek bi bil podoben kot pri BlackBerry pametnih telefonih. Uporabniki bi za dostop do določenih funkcij morali zaslon podrsati iz ohišja, opraviti želeno nalogo in nato zaslon nazaj zapreti v ohišje.

Ali bo LG omejeno rešitev zares predsavil in ali se bo prijela na trgu bo potrebno počakati še vsaj dobre pol leta. Brez dvoma so omenjene govorice dobrodošle saj nakazujejo na to, da proizvajalci pametnih telefonov želijo eksperimentirati in ne zgolj ponujati eno in isto obliko.


Prijavi napako v članku