Telefoni
23.04.2009 08:30
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LG Viewty Smart

LG Viewty Smart - mobilnik in pol!
LG Viewty Smart - mobilnik in pol!

Podjetje LG Mobile se je v neizprosno tekmo med proizvajalci mobilnih telefonov vključilo nekoliko pozneje kot ostali veliki igralci, a je s svojimi zmogljivimi in hkrati oblikovno izvirnimi modeli vseeno uspelo prepričati številne uporabnike. Uspešno južnokorejsko podjetje se tokrat pripravlja na pričetek trženja novega mobilnega telefona, ki bo nasledil izjemno priljubljeni model Viewty. Novinec z oznako LG-GC900 (Viewty Smart) je namreč v marsičem precej zmogljivejši od svojega vzornika, najbolj pa izstopata kakovostni digitalni fotoaparat in vrhunski zaslon, občutljiv na dotik.

Digitalni fotoaparat ponuja zajemanje nepozabnih trenutkov z ločljivostjo do osem milijonov točk (3264 x 2448). Za zajem kakovostnih fotografij skrbijo še s pokrovčkom zaščitena optika priznanega proizvajalca Schneider-Kreuznach, samodejno ostrenje (autofocus) ter funkciji za odkrivanje obrazov (Face Detection) in stabilizacije slike. Vgrajeno tipalo CMOS zagotavlja dovolj dober razpon občutljivosti ISO, in sicer do 1.600, medtem ko funkcija Intelligent Shot Mode tik pred slikanjem poskrbi za samodejno nastavitev osnovnih parametrov. Digitalni fotoaparat ponuja tudi možnost snemanja video posnetkov, ki so primerljivi s kakovostjo posnetkov na zgoščenkah DVD.

Mobilni telefon LG Viewty Smart je opremljen s 7,62-centimetrskim na dotik občutljivim zaslonom ločljivosti WVGA (800 x 480 točk), ki za izbiro bogatih funkcij ponuja tridimenzionalni grafični vmesnik S-Class UI. Za brezžično povezljivost je bilo poskrbljeno z vmesniki HSDPA in Wi-Fi, medtem ko nam bo pri potepanju po neznanih krajih priskočil na pomoč vgrajen navigacijski sistem GPS. Za ljubitelje večpredstavnostnih vsebin pa sta na voljo podpora zvoku Dolby ter video kodekom DivX inXviD. Za shranjevanje podatkov je na voljo poldrugi gigabajt vgrajenega pomnilnika, ki ga po potrebi lahko razširimo s pomnilniškimi karticami microSD. Mobilni telefon LG Viewty Smart naj bi na trg prispel maja. O njegovi maloprodajni ceni pa lahko zaenkrat le špekuliramo.


Prijavi napako v članku