Računalništvo, telefonija
16.06.2020 12:16
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zanimiv telefon LG s povsem novo obliko

Podjetje LG je s pripravo pametnega mobilnega telefona Velvet prijetno presenetilo.
Podjetje LG je s pripravo pametnega mobilnega telefona Velvet prijetno presenetilo.

Podjetje LG Electronics v zadnjem času ni bilo posebej aktivno na področju pametnih mobilnih telefonov. Na srečo so se nedavno prebudili, in sicer s pripravo pametnega mobilnega telefona s prodajno oznako Velvet. Gre za pametni mobilni telefon srednjega cenovnega razreda.

Pametni mobilni telefon LG Velvet se ponaša tako z edinstveno obliko kot tudi z naprednim sistemom za zajem fotografij. Ta je namreč opremljen s tremi digitalnimi fotoaparati, in sicer glavnim fotoaparatom ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk, širokokotnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov slikovnih točk in globinskim ločljivosti pet milijonov slikovnih točk. Za kakovostne videokonference je na voljo spletna kamera ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk.

Pametni mobilni telefon LG Velvet navdušuje tudi glede preostalih strojnih specifikacij. Ta je namreč opremljen z zaslonom AMOLED s kar 17,3-centimetrsko oziroma 6,8-palčno diagonalo in ločljivostjo 2.460 x 1.080 slikovnih točk ter procesorjem Qualcomm Snapdragon 765G s podporo mobilnemu omrežju 5G. Tu najdemo še osem gigabajtov sistemskega pomnilnika, 128 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov in baterijo kapacitete 4.300 miliamper ur. Zagotovljeno je hitro polnjenje, uporabniki pa imajo na voljo tudi sistem za hitro brezžično polnjenje.

Ne gre spregledati niti certifikata vodotesnosti IP-68 in združljivosti z vojaškim standardom MIL-STD 810G. Pametni mobilni telefon LG Velvet je zanimiv tudi po cenovni plati. Trgovci novost namreč vrednotijo na 649,90 evrov, kar ga uvršča v srednji cenovni razred.


Prijavi napako v članku