Računalništvo, telefonija
24.03.2014 07:40

Deli z drugimi:

Share

LG s pametno svetilko, ki se poveže z mobilnimi napravami Android in iOS

Pametno svetilko LG Smart Lighting  lahko upravljamo iz vseh naprav, ki so opremljene z mobilnimi operacijskimi sistemi Android in iOS.
Pametno svetilko LG Smart Lighting lahko upravljamo iz vseh naprav, ki so opremljene z mobilnimi operacijskimi sistemi Android in iOS.

V zadnjem času se pametni mobilni telefoni vse bolj uveljavljajo v vlogi naprednih upravljavcev luči, kar je dokazalo tudi podjetje LG Electronics s pripravo pametne svetilke Smart Lighting. Z uporabo namenske programske opreme lahko namreč preko mobilnih naprav Android in iOS na sila enostaven način upravljamo z eno ali več pametnimi svetili LG (do 50), saj jih lahko na daljavo vklapljamo in izklapljamo, nastavljamo moč svetilnosti, določamo čas vklopa in izklopa ter mnogo več. Med naprednimi možnostmi pa najdemo varnostni način za samodejni prižig luči ko uporabnika ni doma, način za prižiganje luči v ritmu glasbe in način utripanja luči kot uporabnik prejme telefonski klic.

Pametno svetilko LG Smart Lighting električne moči deset vatov z mobilno napravo povežemo preko brezžične povezave Wi-Fi ali Bluetooth, pri čemer so podprti vsi pametni mobilni telefoni in tablični računalniki, ki poganjajo mobilni operacijski sistem Android 4.3 Jelly Bean ali novejši in Apple iOS 6.0 ali novejši. Novost se lahko pobaha še z dolgo življenjsko dobo, saj ji podjetje LG ob peturni uporabni dnevno zagotavlja kar desetletno delovanje. Pametno svetilko LG Smart Lighting je trenutno žal mogoče kupiti le v Južni Koreji, zanjo pa je potrebno odšteti zgolj preračunanih 23 evrov. Upajmo, da bo izjemno zanimiva svetilka LED kmalu na voljo tudi v evropskem prostoru.


Prijavi napako v članku