Telefoni
03.03.2012 10:26

Deli z drugimi:

Share

LG-jev Optimus 4X HD bo resnično hiter

Ne preveč privlačen LG Optimus 4X HD v sebi skriva kar 5 procesorskih jeder.
Ne preveč privlačen LG Optimus 4X HD v sebi skriva kar 5 procesorskih jeder.

LG je po nekaj mesecih zatišja v Barceloni predstavil kar šest novih pametnih telefonov s podporo za LTE, med katerimi je najbolj izstopal model Optimus 4X HD. Gre za 4,7 palčni mobilnik s štirijedrnim Tegra 3 sistemskim naborom, pri katerem vsako jedro tiktaka pri 1,5 GHz. Posebnost Tegrinega sistemskega nabora je v tem, da poleg štirih osnovnih jeder nudi še peto. Peto jedro tiktaka pri 500 MHz in prevzema procese, ki tečejo v ozadju, kar omogoča veliko večjo avtonomijo baterije. Ko smo že pri bateriji, povejmo da se Optimus 4X HD napaja s precej velikim akumulatorjem kapacitete 2150 mAH.

Poleg strojne opreme dober vtis pušča tudi zaslon naprave. Gre za HD-IPS LCD, s katerim pri LG-ju želijo konkurirati Super AMOLED plusu. Zaslon se je ob izjemno slabi umetni svetlobi v Barceloni izkazal za nadpovprečnega. 4,7-palčni zaslon ponuja ločljivost 720×1280 slikovnih točk in gostoto piksla 312 ppi, kar je dovolj visoko, da so tudi najmanjši detajli prikazani izjemno ostro. Kontrast se ne izgubi niti ob nagibih naprave v velike kote (igranje iger), barve pa so izjemno žive, čeprav so tople barve nekoliko močneje nasičene kot tiste hladne.

Mobilnik Optimus 4X HD je eden izmed najtanjših na trgu, saj njegova debelina znaša zgolj 8,9 mm. Kar se tiče oblike, bi jo lahko pri LG-ju še nekoliko dodelali, saj je telefon precej neatraktiven. Zgled bi si lahko morda vzeli pri HTC-jevem štirijedrniku One X, ki je oblikovno veliko bolj dovršen. Vendar pa bo tistim, ki imajo radi “čistejši” operacijski sistem Android, ki ni toliko modificiran z uporabniškim vmesnikom (kot je to v navadi pri HTC-ju) Optimus 4X HD nadvse všeč. Na njem bomo našli najnovejšo različico Androida Ice Cream Sandwich, z nekaj manjšimi modifikacijami vmesnika (ki jih poznano že iz prejšnjih modelov), ki pa niso tako agresivne kot na primer Sense UI ali Samsungov TouchWiz.


Prijavi napako v članku