Tablični računalniki
06.01.2013 18:48

Deli z drugimi:

Share

LG-jev hibrid bo prava osvežitev tega leta

LG bo svoj nov drsni prenosnik javnosti predstavil na prihajajočem sejmu CES v Las Vegasu.
LG bo svoj nov drsni prenosnik javnosti predstavil na prihajajočem sejmu CES v Las Vegasu.

Eden od bolj zanimivih artiklov, ki bo predstavljen na letošnjem sejmu CES, bo prav gotovo tudi LG-jev hibridni tablični računalnik z oznako LG Tab Book. Gre za križanca med tablico in tako imenovanim ultrabookom s posebnim drsnim mehanizmom, ki smo ga videli že pri Sonyjevem modelu Duo 11 (goo.gl/Zxhqy) in MSI-jevem S20 Slider. LG Tab Book se proizvaja pod kodnim nazivom H160, sama naprava pa bo v debelino merila zgolj 15,9 milimetrov, medtem ko se bo teža ustavila pri 1,05 kilograma.

Prenosnik se lahko pohvali s kakovostnim IPS zaslonom velikosti 11,6 palcev, ki ponuja ločljivost 1366×768 slikovnih točk. V njem bomo našli Intelov procesor Core i5, ki mu bo v podporo še 2 GB notranjega pomnilnika in integrirana grafična kartica. Tukaj je še 64 GB SSD diska, HDMI video izhod, USB izhod ter reža za spominske kartice. Prenosnik ponuja podporo za Bluetooth 4.0, Wi-Fi povezovanje ter spletno kamero.

Čeprav bi nekateri pomislili, da bo tale malček baziral na operacijskem sistemu Android, pa se bo na njem dejansko bohotil Microsoftov sistem Windows 8. LG-jev malček je sicer že v prodaji, zanj pa je potrebno odšteti preračunanih 1060 evrov (goo.gl/F4IPh). LG bo na CES-u poleg omenjenega modela predstavil še ultrabook z oznako Z360, namizni računalnik PC V325, medtem ko lahko med pametnimi telefoni pričakujemo predstavitev modela Optimus Vu.


Prijavi napako v članku