Računalništvo, telefonija
25.04.2013 12:14

Deli z drugimi:

Share

Lexmarkova poslovna preobrazba tlakuje temelje novih uspehov

Družba Lexmark International je predstavila poslovne rezultate za letošnje prvo četrtletje. V njih je zabeležila prihodke v višini 884 milijonov dolarjev, pri čemer je podjetje doseglo bruto maržo v višini 37,8 odstotka. Dobiček na delnico je v prvem kvartalu znašal 0,54 dolarja. Družba je zabeležila 10-odstotno rast prometa v segmentu storitev upravljanja tiskanja, medtem ko je prodaja poslovne programske opreme zrasla za kar 34 odstotkov v primerjavi z enakim lanskim obdobjem.
Lexmarkova poslovna preobrazba tlakuje temelje novih uspehov
Lexmarkova poslovna preobrazba tlakuje temelje novih uspehov

”V prvem četrtletju je družba Lexmark dosegla prihodke, skladne s pričakovanji, veseli nas predvsem rast segmentov, kjer ustvarjamo višjo dodano vrednost. Podjetje nadaljuje s preobrazbo iz v strojne rešitve usmerjene družbe v podjetje, specializirano za ponujanje naprednih poslovnih rešitev. To potrjujejo tudi nakup dveh podjetij, ki se ukvarjata s programsko opremo, ter odprodaja področja in tehnologij, povezanih s tehnologijo brizgalnih tiskalnikov,”

je povedal Lexmarkov predsednik in izvršni direktor Paul Rooke.

Lexmarkova sposobnost ustvarjanja denarnega toka je družbi omogočila strateške nakupe kar osmih podjetij v zadnjih dveh letih, ki so okrepila ponudbo rešitev na področju programske opreme in storitev. V zadnjih dveh letih je družba za izplačilo dividend in nakup lastnih delnic namenila več kot 500 milijonov dolarjev (od tega 40 milijonov v letošnjem prvem četrtletju).

V prvem četrtletju 2013 je družba Lexmark kupila podjetji Twistage in AccessVia. Rešitve družbe Twistage bodo še nadgradile Lexmarkove zmogljivosti na področju zajemanja, upravljanja in pošiljanja bogatih vsebin, medtem ko je z nakupom podjetja AccessVia Lexmark pridobil vodilno platformo za serviranje papirnatih in digitalnih vsebin na javnih mestih. Lexmark je za novi naložbi odštel približno 31,5 milijona ameriških dolarjev.

V drugem četrtletju pri Lexmarku pričakujejo 6- do 8-odstotno znižanje prihodkov, in sicer predvsem zaradi odprodaje proizvodnje in tehnologije brizgalnih tiskalnikov družbi Funai.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri ALTERNA INTERTRADE d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku