Računalništvo, telefonija
29.01.2014 17:29

Deli z drugimi:

Share

Lexmarkova nova poslovna usmeritev prinaša odlične rezultate

Družba Lexmark International je poslovno leto 2013 sklenila s pozitivnimi rezultati in rastjo vseh ključnih poslovnih področij. Prihodki iz poslovanja družbe so se v preteklem letu povečali za štiri odstotke, največjo rast – kar 43 odstotkov – pa je dosegel oddelek Perceptive Software, ki skrbi za razvoj napredne programske opreme. Stranke so izrazile visoko zadovoljstvo s storitvami upravljanja področja tiskanja, ki je v letu 2013 doseglo 16 odstotkov večji obseg kot v letu pred tem.
Lexmark je vodilni ponudnik večopravilnih naprav
Lexmark je vodilni ponudnik večopravilnih naprav

Lexmark je v poslovnem letu 2013 ustvaril skoraj 3,67 milijarde ameriških dolarjev prihodkov ter ob tem ustvaril 308 milijonov dolarjev prostega denarnega toka, za odkup delnic ter poplačilo dividend vlagateljem pa namenil 157 milijonov dolarjev. Podjetje je v preteklem poslovnem letu sprejelo strateško odločitev, da se umakne s področja brizgalnih tiskalniških rešitev, saj je brizgalne tehnologije in nekatere poslovne prostore prodalo podjetju Funai. Lexmark se je nato osredotočil na področji poslovne programske opreme, kjer je oddelku Perceptive Software pridružil več inovativnih tehnologij z nakupi pomembnih podjetij za serviranje in obdelovanje tako papirnatih kot digitalnih vsebin. Danes Lexmarkove rešitve nudijo izjemne zmogljivosti na področju zajemanja, upravljanja in pošiljanja bogatih vsebin ter upravljanja poslovnih procesov, povezanih z dokumentnimi tokovi.

Družba Lexmark je bila v preteklem letu s strani analitičnega podjetja Gartner izbrana v magični kvadrant vodilnih podjetij na področju storitev upravljanja tiskanja. Prav Lexmarkovo poznavanje posameznih panog in industrij, skrbnega dela s strankami ter najbolj naprednih tiskalniških tehnologij podjetjem omogoča hitro povrnitev naložb v prenovo tiskalniške infrastrukture oziroma v predajo področja tiskanja v zunanje izvajanje.

Vodilno vlogo na področju pametnih večopravilnih naprav je Lexmarku priznalo tudi analitično podjetje IDC, saj ga je v svojem poročilu 2013 MarketScape Smart MFP report označilo za tehnološkega vodjo z izjemno vizijo in poslovno strategijo na področju vsestranskega tiskanja, visoke ocene pa je družba Lexmark prejela tudi na področju uporabniških storitev in podpore.

“Prenovljena poslovna strategija prinaša odlične rezultate. Tako področje poslovne programske opreme Perceptive Software kot področje upravljanih storitev tiskanja sta v preteklem letu zabeležili dvoštevilčno rast in danes že predstavljata 28 odstotkov vseh prihodkov družbe. Stranke so navdušeno sprejele sinergije, ki so jih ustvarile naše rešitve na področjih tiskanja, upodabljanja in integracije poslovne programske opreme,”

je povedal Lexmarkov predsednik in izvršni direktor Paul Rooke.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Zlati partner

VERACOMP d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 50
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500