Življenjski slog
Poslovne rešitve
21.05.2022 11:18

Deli z drugimi:

Share

Lexmark bo na sedežu podjetja uporabljal energijo iz obnovljivih virov

Sončna elektrarna zmogljivosti dveh megavatov podpira zavezo podjetja, da cilje ogljično nevtralnega poslovanja doseže leta 2035.

Lexmark je na sedežu podjetja v mestu Lexington začel z gradnjo velike sončne elektrarne. Ta bo začela obratovati predvidoma spomladi 2023, že v prvem letu delovanja pa bo po ocenah proizvedla več kot 3,3 milijona kilovatnih ur (kWh) električne energije, kar je enakovredno znižanju emisij toplogrednih plinov vozil, ki bi prevozila 10 milijonov kilometrov.

“Lexmark se je zavezal, da bo do leta 2035 dosegel ogljično nevtralno poslovanje. Obnovljivi viri energije nam bodo pomagali doseči ta cilj in veseli smo, da smo na sedežu podjetja v ​​Lexingtonu začeli gradnjo dvomegavatne sončne elektrarne. Cenimo tudi izjemno podporo državnih uradnikov, ki so nam pri tem pomagali,” je povedal Allen Waugerman, predsednik in izvršni direktor Lexmarka.

“Lani smo objavili energetsko strategijo zvezne države Kentucky glede energetske prenove. Energetska strategija, označena s kratico KYE3, ki pomeni energijo, okolje in gospodarski razvoj, spodbuja gospodarski razvoj in je osredotočena na odpornost podjetij in gospodarstva. Lexmark je podjetje, ki uteleša bistvo KYE3. Čestitamo mu za postavitev temeljev sončne elektrarne,” je povedala guvernerka Kentuckyja Jacqueline Coleman.

Sekretarka kabineta za energijo in okolje države Kentucky Rebecca Goodman pa je opozorila na timsko delo, ki je potrebno za izvedbo tega projekta. “Ta projekt in sodelovanje med državo in Lexmarkom je odličen primer tega, kaj lahko dosežemo kot ekipa. Lexmark velja pohvaliti za prizadevanja, da vzame neizkoriščen del lastnine in ga preuredi za pozitivno uporabo za skupnost.”

Poleg svojih okoljskih koristi bo projekt sončne elektrarne družbe Lexmark koristen tudi za lokalne izobraževalne ustanove. Študentske skupine si bodo ogledale ne le delovanje sončne elektrarne, temveč njeno umestitev v okolje. Šlo bo za zeleno površino, prepredeno s sprehajalnimi potmi, habitatom prostoživečih živali, vrtom metuljev in cvetličnim vrtom opraševalcev. Analiza proizvodnje električne energije pa bo prikazana v konferenčnem centru.

“Ta projekt še dodatno dokazuje, da je Lexmark družbeno zelo odgovorno podjetje. Prek prostovoljstva in drugih naložb v skupnost Lexmarkovi zaposleni prispevajo k izboljšanju Lexingtona. Priložnosti za izobraževanje na področjih STEM, povezane s tem projektom, bodo našim študentom koristile vrsto let,” je dodala županja mesta Lexington Linda Gorton.

Lexmark pri namestitvi polja sončnih panelov sodeluje s podjetjem Melink Solar, uporabljeni pa bodo sončni paneli družbe First Solar. Podjetje Schneider Electric pa je Lexmarku pomagalo v vlogi svetovalca pri izbiri izvajalcev in pogajanjih.

“Lexmark in Schneider Electric sta globalno vodilni podjetji na področju trajnosti z veliko prisotnostjo v Kentuckyju. Ponosni smo na napredek, ki smo ga videli v državi – in navdušeni, da smo del Lexmarkovega projekta sončne elektrarne na sedežu podjetja,” je dejal Steve Wilhite, predsednik oddelka za trajnostni razvoj v Schneider Electric.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več