Telefoni
04.01.2021 09:20

Deli z drugimi:

Share

Leta 2021 bo Samsung aktivno razvijal tehnologije kamer, prepogljivih naprav …

Leta 2021 bo Samsung aktivno razvijal tehnologije kamer, prepogljivih naprav ...
Leta 2021 bo Samsung aktivno razvijal tehnologije kamer, prepogljivih naprav ...

TM Roh, predsednik in vodja oddelka za poslovne mobilne komunikacije pri Samsung Electronics, je v svojem zadnjem blogu povzel ključne dogodke v letu 2020 in napovedal novosti, ki jih bo Samsung v prihodnem letu predstavil. V objavi je napovedal, da se bodo naslednje leto v družbi osredotočili na izboljšanje večopravilnosti, kamer, prepogljivih tehnologij, umetne inteligence, življenjske dobe baterije ter personalizacijo in povezljivost z drugimi napravami.

Poleg tega je iz njegovih besed mogoče zaznati prihod novega Galaxy pametnega telefona, ki bo vseboval vse najboljše lastnosti serije.

Ko sem mislil, da ne morem biti več obseden z novimi tehnologijami, mi je leto 2020 pokazalo, da se motim. V hipu smo se morali navaditi na novo normalnost in postati bolj prilagodljivi. To nam je omogočila tehnologija,” je napisal TM Roh, predsednik in vodja oddelka za poslovne mobilne komunikacije pri Samsung Electronics.

Pregled leta 2020

TM Roh je izpostavil, da je Samsung postal vodilni v 5G tehnologijah in napovedal, da sedaj intenzivno delajo na dodatnem razvoju 5G tehnologij, zmogljivostih umetne inteligence in IoT tehnologiji, kar bo omogočilo še boljšo prilagoditev naprav potrebam in željam uporabnikov.

Naša vizija pametnih naprav, ki se zlahka povežejo s pametnimi telefoni, je postala resničnost. Sedaj je 5G v središču pozornosti – na tem smo aktivno delali deset let. Leta 2019 smo predstavili prvi 5G napravi, Galaxy S10 5G in Galaxy Tab S6 5G, sedaj pa je v našem portfelju že kar 20 naprav, ki podpirajo 5G povezljivost,” dodaja TM Roh.

TM Roh je v svoji objavi tudi izpostavil tehnologijo prepogljivih pametnih telefonov, kot so Galaxy Fold, Galay Z Flip in najnovejši Galaxy Z Fold2. Še posebej je izpostavil Galaxy Z Fold2 kot primer naprave, ki predstavlja razvojno vizijo družbe Samsung za leto 2021.

TM Roh je izpostavil tudi prizadevanja družbe Samsung za boljši svet in trajnostni način življenja: “V partnerstvu z Razvojnim programom Združenih narodov (UNDP) spodbujamo 17 globalnih ciljev trajnostnega razvoja prek več kot 80 milijonov pametnih telefonov. Prek Samsung Global Goals aplikacije smo mobilizirani Galaxy skupnost.

Napovedi za leto 2021

TM Roh je napovedal, kaj Samsung pripravlja za prihodnje leto: “Od videoklicev, različnih druženj na daljavo in službenih sestankov – video zmogljivosti so postale pomembnejše kot kadarkoli prej. Z vrhunskimi zmogljivostmi Samsung pametnih telefonov bo 2021 resnično epsko leto.”

TM Roh je pojasnil, da si Samsung močno prizadeva razširiti zmogljivosti umetne inteligence, tako da se naprave Galaxy nenehno učijo uporabniških navad. Poleg tega razvojni inženirji intenzivno delajo na naprednejših zmogljivostih kamere, življenjski dobi baterije, prostoru za shranjevanje, optimizaciji zaslona in drugem. Načrtuje se tudi razširitev možnosti personalizacije naprave, da bi uporabnike spodbudili k večji produktivnosti in boljšemu občutku za zabavo. “V sodelovanju z drugimi smo že izboljšali tehnologije, kot je UWB, in kmalu bomo predstavili neverjetne možnosti povezovanja s pametnimi avtomobili ter lociranja osebnih stvari – od ključev do denarnic.”

Novi Galaxy na vidiku?

Na koncu blog objave je TM Roh obljubil, da bo Samsung še naprej razvijal vrhunske prepogljive tehnologije in kamere ter uporabnikom nudil naprave, ki bodo izdelane po njihovih potrebah in željah. “Pozorni smo bili na priljubljene Galaxy funkcije, ki temeljijo na uporabniški izkušnji – nedvomno jih bomo še naprej vključevali v najnovejše modele. Samsung bo vedno neutrudno rušil tehnološke meje, saj sodobne rešitve omejuje le naša domišljija,” je zaključil TM Roh, predsednik in vodja oddelka za poslovne mobilne komunikacije pri Samsung Electronics.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

GOinfo d.o.o.

Prvomajska ulica 37, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 335 07 00
GOinfo d.o.o. iz Nove Gorice je eno izmed prvih računalniških podjetij v Sloveniji, ki je razvilo lastno programsko opremo za vodenje poslovanja v proizvodnih podjetjih na PC platformi, ... Več