Računalništvo, telefonija
08.01.2014 10:28
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo z vrsto prilagodljivih prenosnikov

Lenovo, ki že sicer velja za vodilnega proizvajalca prilagodljivih računalnikov, je na sejmu CES 2014 predstavil štiri nove prilagodljive prenosnike in tablico. MIIX 2 je hibridni računalnik, ki lahko deluje kot prenosnik ali tablica, izjemne sposobnosti zasuka zaslona pa obvlada tudi model YOGA 2. Po smernicah prilagodljivega računalništva sta oblikovana tudi prenosnika Flex 14D in 15D.
Lenovo z vrsto prilagodljivih prenosnikov
Lenovo z vrsto prilagodljivih prenosnikov

Hibridni MIIX 2, ki je na voljo v 10- ali 11-palčni različici, deluje kot prenosnik, ob odstranitvi tipkovnice pa se prelevi v čistokrvno tablico. YOGA 2 pa je še izboljšala izvirnik, saj ponuja napredne tečaje, ki omogočajo 360-stopinjski zasuk zaslona, obenem pa je še lažja, hitrejša in opremljena z boljšim zaslonom. Tablica ThinkPad 8 je ukrojena po pričakovanjih in zahtevah poslovnih uporabnikov, medtem kot novinca Flex 14D in 15D, opremljena z AMD-jevimi procesorji z grafiko AMD Radeon, predstavljata najbolj cenovno dostopna primerka prilagodljivih prenosnikov.

>> Najboljši Lenovo prenosniki

“Izdelki, kot so MIIX 2, ThinkPad 8 ter YOGA 2, pričajo o tem, da uporabniki ne rabijo izbirati med prenosnikom ali tablico, saj jim ti prilagodljivi računalniki omogočajo uporabniško izkušnjo iz obeh svetov. Sedaj se morajo odločiti le, katerega izmed Lenovo računalnikov izbrati – takšnega, ki omogoča zasuk, izdaten nagib ali pa odstranitev tipkovnice,” je povedal vodja marketinga v družbi Lenovo David Roman.

Lenovo MIIX 2 – 10-palčni ultraprenosnik ali 11-palčni zmogljivi prenosnik
V podjetju Lenovo so že zdavnaj spoznali, da ena velikost ne odgovarja potrebam vseh uporabnikov. V srebrno ali oranžno barvo odeti hibrid MIIX 2 je tako prenosnik, ki omogoča odstranitev tipkovnice, s čimer se prelevi v tablico s sistemom Windows 8.1.

Manjši 10-palčni MIIX 2 se lahko pohvali z izjemno prenosljivostjo, saj ob debelini vsega 9,2 mm tehta skromnih 580 gramov. Poganja ga štirijedrni procesor Intel Atom v navezi s 128 GB bliskovnega pomnilnika v obliki eMMC, prostor za hrambo podatkov pa je moč s kartico micro SD še razširiti za do 32 GB. Uporabniki bodo lahko izbirali med dvema vrstama zaslona – modelom s polno visoko ločljivostjo 1920 x 1200 pik ali visoko ločljivostjo 1366 x 768 pik, oba pa podpirata do 10-prstni dotik. Vgrajeni dve kameri (z ločljivostjo 5 oziroma 2 megapiki) dogajanje beležita v visoki ločljivosti, medtem ko par zvočnikov JBL skrbi za nadpovprečno zvočno izkušnjo. Nadpovprečna je tudi avtonomija 10-palčnega MIIX 2, saj uporabniku omogoča celodnevno računalniško izkušnjo, preden potrebuje polnjenje.

11-palčna različica hibrida MIIX 2 se osredotoča na zmogljivosti. Tako si je moč omisliti najzmogljivejše procesorje Intel Core (do modela i5) in pogon SDD (do 256 GB). Zaslon je v 11-palčni različici polne visoke ločljivosti, matrika IPS s 178-stopinjskim vidnim kotom pa postreže z izjemno pristnimi barvami. Tako kot manjši brat se zna povezati v brezžična omrežja, za doplačilo pa tudi v mobilna omrežja. Obe različici hibrida MIIX 2 premoreta tudi vmesnike USB in HDMI za lažjo povezljivost z drugimi napravami.

>> Najboljši Lenovo prenosniki

YOGA 2 – prilagodljivost z mikavno podobo
Prenosni računalnik YOGA je postavil temelje prilagodljivega računalništva, neverjetno tanka in lahka YOGA 2 v 11-palčni različici pa s svojimi 17 mm debeline in vsega 1,36 kilograma omogoča novo dimenzijo mobilnosti, pri čemer lahko prevzame kar štiri različne vloge: prenosnik, tablica, stojalo in šotor. YOGA 2, opremljena s 13-palčnim zaslonom, je le za odtenek debelejša in težja (1,54 kg). Po zaslugi rešitve YOGA Picks sedaj računalnik YOGA 2 glede na položaj zasuka zaslona uporabniku priporoča uporabo posameznih aplikacij. Privlačno napravo YOGA 2, opremljeno z zaslonom polne visoke ločljivosti (1920 x 1080 pik), poganjajo zmogljivi in varčni procesorji Intel Core četrte generacije (do modelov i5), nameščen pa je operacijski sistem Windows 8.1. Kljub zmogljivi strojni opremi in kompaktnim dimenzijam bo baterija z enim polnjenjem napravo uspela napajati do 9 ur.

Flex 14D in 15D – prilagodljivo računalništvo za vsakogar
Tudi v svetu prilagodljivih računalnikov igra cena veliko vlogo. Lenovo je prav za cenovno najbolj občutljive uporabnike oblikoval dostopne modele Flex, ki v različicah 14D in 15D ponujajo še več vrednosti za odštet denar. Omenjena modela sta opremljena z zmogljivimi štirijedrnimi procesorji AMD A6 ter grafičnimi rešitvami AMD Radeon. Zaslon prenosnikov omogoča do 180-stopinjski zasuk, kar olajša ogled multimedijskih vsebin, v ta namen pa sta prilagodljiva prenosnika opremljena tudi z zvočno tehnologijo Dolby Advanced Audio v2, ki poleg kakovostnega predvajanja zvoka skrbi tudi za poslušanje uporabnike in pretvarjanje njegovega govora v govorne ukaze. Piko na i postavlja tudi zelo dolga avtonomija delovanja baterije.

Novi prilagodljivi prenosniki MIIX 2, Flex 14D in 15D ter YOGA 2 bodo v Sloveniji naprodaj spomladi, takrat pa bodo znane tudi njihove cene.

>> Najboljši Lenovo prenosniki

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku