Računalništvo, telefonija
06.08.2015 17:26

Deli z drugimi:

Share

Lenovo vztrajno pleza po lestvici FORTUNE Global 500

Družba Lenovo je z 231. mestom dosegla svojo do sedaj najboljšo uvrstitev na lestvici največjih podjetij na svetu FORTUNE Global 500. V letu dni je Lenovo pridobil 55 mest in se z letnim prometom v višini 46 milijard ameriških dolarjev pridružil velikanoma, kot sta Coca-Cola Company (232. mesto) in FedEx (238. mesto). Lenovo je član lestvice FORTUNE Global 500 že pet let zapored, v tem času pa je pridobil več kot 200 mest, saj je leta 2011 začel na 450. mestu.
Lenovo logo pink
Lenovo logo pink

Stalen vzpon družbe Lenovo po lestvici FORTUNE Global 500 je odsev odličnega poslovanja družbe in stalnega razvoja. Z več kot 46 milijardami letnih prihodkov je Lenovo dosegel nov rekord in lanski rezultat presegel za več kot petino. Desetletje po odkupu IBMovega oddelka računalnikov računalništvo še vedno ostaja eden temeljev družbe, ki je v že v letu 2014 postala vodilni proizvajalec računalnikov na svetu. Lenovo tudi veliko vlaga v razvoj mobilnih in poslovnih rešitev, saj že velja za tretjega največjega proizvajalca pametnih telefonov, tablic ter strežnikov x86.

»Naše mesto na globalni lestvici 500 najuspešnejših podjetij je še eden v vrsti uspehov rekordnega leta, ki je za nami. Prodajo smo povečali kar za 20 odstotkov, hkrati pa opravili dva pomembna strateška nakupa podjetij Motorola Mobility in IBM System x. Smo tudi trdno odločeni, da postanemo vodilno tehnološko podjetje na svetu in prebijemo mejo 100 milijard ameriških dolarjev letnega prometa,« je povedal izvršni direktor družbe Lenovo Yang Yuanqing.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku