Računalništvo, telefonija
14.09.2011 15:23

Deli z drugimi:

Share

Lenovo ThinkVision monitorji še bolj prijazni do okolja

Družba Lenovo je objavila, da ima v ponudbi kar 11 monitorjev ThinkVision, ki so prejeli zlato priznanje organizacije Underwriters Laboratories za svojo prijaznost do uporabnika in okolja. Tako je družba Lenovo postala proizvajalec z največjim deležem monitorjev, ki premorejo stroge certifikate za trajnostni razvoj in varovanje okolja ULE Gold. V to kategorijo sodijo tudi trije novi monitorji ThinkVision LT1952, LT2252p in LT2452p z LED-osvetlitvijo zaslona.
Lenovo ThinkVision monitorji še bolj prijazni do okolja
Lenovo ThinkVision monitorji še bolj prijazni do okolja

Lenovo predstavlja tri nove modele iz družine monitorjev ThinkVision. Monitorji LT1952, LT2252p ter LT2452p ponujajo širokokotno razmerje stranic in briljantno vizualno izkušnjo, saj prikazujejo sliko v visoki ločljivosti. Odlična je tudi ergonomija monitorjev, saj ponujajo v več strani nastavljivo stojalo ter več vmesnikov za priklop virov slike.

“ThinkVision monitorji dokazujejo, da lahko gredo zmogljivosti, dizajn in prijaznost do okolja z roko v roki. Naši trije novinci ponujajo kristalno čisto sliko in visoko ločljivost, obenem pa jih odlikujeta izjemna energijska učinkovitost ter prijaznost do uporabnika,” je povedal direktor enote Visuals Business v podjetju Lenovo Eric Yu.

Dvig standardov na področju trajnostnega razvoja
Certifikat UL Environment SPC Gold dokazuje, da posamezen izdelek dosega najstrožje zahteve na področju trajnostnega razvoja računalniške opreme IEEE 1680.1. Organiazcija UL je nove monitorje ThinkVision testirala zoper vsebnost okolju in uporabniku škodljivih materialov, prav tako pa so preverili vpliv proizvodnje ter embalaže na okolje. V skupno oceno štejejo tudi poraba energije in možnost razgradnje izdelka po preteku njegove življenjske dobe. Monitorja ThinkVision LT2452p in LT2252p sta sestavljena iz do 85 odstotkov obnovljivih materialov in presegata energijske zahteve standarda Energy Star 5.0 glede nizke porabe energije med delovanjem ter stanjem pripravljenosti. Dodatno so vsi monitorji ThinkVision opremljeni z embalažo iz recikliranih materialov, ki jo je mogoče v celoti zopet reciklirati. Dodatno novi monitorji ThinkVision LT1952p Wide, LT2252p ter LT2452p ustrezajo drugim okoljevarstvenim standardom in so opremljeni s certifikati TCO Edge 1.1, Energy Star 5.0 ter EPEAT Gold.

Dvig produktivnosti, ki ga lahko vidite
Novi ThinkVision monitorji ponujajo odlično vizualno izkušnjo ter razkošno delovno površino za boljšo produktivnost. 19-palčni vstopni model ThinkVision LT1952p ponuja ločljivost 1440×900 pik, kontrastno razmerje 1000 : 1 ter do 170° vidni kot. Večji model, 22-palčni ThinkVision LT2252p postreže z ločljivostjo 1680×1050 pik, medtem ko 24-palčni ThinkVision LT2452p sliko prikazuje pri polni visoki ločljivosti 1920×1200 pik. Slednjega odlikuje tudi kakovostna IPS-matrika z vidnim kotom 178° ter dodaten USB-delilnik s štirimi vtiči za priklop perifernih naprav. Nove monitorje Lenovo ThinkVision odlikuje dobra ergonomija, saj ponujajo izdatno nastavljanje višine ter številne možnosti nagiba in zasuka. Novinci bodo v Sloveniji naprodaj v začetku novembra.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku