Računalništvo, telefonija
08.03.2013 09:41
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo stavi na prilagodljive prenosnike in tablice

Lenovo stavi na prilagodljive prenosnike in tablice
Lenovo stavi na prilagodljive prenosnike in tablice

Lenovo je tudi slovenski javnosti predstavil novosti s sejma CES 2013, kjer je za svoje inovativne izdelke prejel kar 38 nagrad in priznanj. Številne inovacije, napredne inženirske rešitve ter stilsko in hkrati uporabno oblikovanje se kažejo v predstavljenih modelih ThinkPad Helix, Twist, IdeaPad Yoga, ter ThinkPad Tablet 2. Omenjeni modeli predstavljajo tako imenovane Lenovo prilagodljive (konvertibilne) računalnike, ki združujejo najboljše iz sveta prenosnikov in tablic.

>> Najboljši Lenovo prenosniki

“Znano je, da tradicionalni računalniki počasi umirajo in da smo danes priča začetku njihovega neizogibnega konca. Po napovedih IDC-ja bodo prenosniki rastli za 30 odstotkov, tablični pa celo 130 odstotkov na leto. Leta 2016 naj bi prodaja tabličnih računalnikov presegla prodajo prenosnikov. Pri Lenovu napovedujemo, da bo v razvijajočem se svetu rast prodaje prenosnikov večja, kot prodaja tabličnih, v razvitem svetu pa bo rast prodaje tabličnih večja od prenosnikov. Prav zato so prilagodljive naprave, ki jih predstavljamo danes, za prihodnost trga prenosnikov zelo pomembne. Potrditev, da smo na pravi poti, smo spet dobili na sejmu CES, kjer Lenovo že 3 leta zapored pobira največ nagrad za svoje nove izdelke, ki jih podeljujejo neodvisne medijske hiše,” je povedal direktor Lenova za regijo Adriatic Jovan Glamočanin.

Predstavljeni ThinkPad Helix je prilagodljiv računalnik, oblikovan po pristopu »odstrani in obrni«. Namenjen je poslovnim uporabnikom, hkrati pa predstavlja osnovo za novo generacijo prilagodljivih prenosnih računalnikov. Nova zasnova uporabnikom omogoča absolutno mobilno svobodo in prilagodljivost ter kar štiri različne načine uporabe računalnika. ThinkPad Helix je visoko zmogljiv računalnik iz segmenta Ultrabook, za njegovo dodatno mobilnost pa poskrbi odstranljivi 11,6-palčni zaslon – na ta način se prenosnik takoj preobrazi v najtanjšo tablico, opremljeno s tretjo generacijo procesorjev Intel Core in tehnologijo vPro. Poslovna tablica tehta 835 gramov, kar jo naredi za najlažji izdelek svoji kategoriji. Zasnova računalnika, ki temelji na inovativnem pristopu »odstrani in obrni«, tudi pomeni, da lahko uporabnik tablico obrne za 180 stopinj in jo vstavi nazaj v ležišče ter tako računalnik Helix spremeni v manjši video predvajalnik ali zaslon za predstavitev poslovnih vsebin na sestanku. Prilagodljivi tečaji omogočajo tudi popoln pregib zaslona s hrbtno stranjo naprave, v tem primeru ima uporabnik na voljo tablico z dodatnimi vmesniki in povezljivostjo. Poleg povsem nove zasnove ThinkPad Helix nudi še izjemne zmogljivosti za ta razred naprav. Kot vrhunski Ultrabook ThinkPad Helix omogoča do 10 ur avtonomije ob delovanju na baterijo, elektronsko pero pa še olajša interakcijo z napravo in poenostavi navigiranje.

>> Najboljši Lenovo prenosniki

ThinkPad Twist predstavlja cenovno dostopno napravo, ki je kos vsem nalogam. Lahko je visokozmogljiv prenosnik, ki se s pritiskom gumba spremeni v prilagodljivo tablico. Opremljen z 12,5-palčnim zaslonom ThinkPad Twist profesionalnim uporabnikom nudi vse tehnologije, ki jih potrebujejo za poslovno in domače računalništvo. ThinkPad Twist je možno prek vmesnikov mini-HDMI ali DisplayPort jack enostavno povezati tudi na sodobne računalniške monitorje ter digitalne televizorje. Tako kot Yoga, se zna tudi Twist postaviti v položaj stojala, kjer uporabniku zaslon, občutljiv na večprsti dotik, omogoča enostavno delo.

Z modelom IdeaPad Yoga Lenovo v segment računalnikov Ultrabook prinaša zmogljivosti in produktivnost večjih modelov, saj je Yoga opremljen z najnovejšimi procesorji Intel Core, ki poganjajo operacijski sistem Windows 8. Yoga 13 z zmogljivimi Intel procesorji tretje generacije, 13,3-palčnim zaslonom (IPS), občutljivim na dotik (zazna do 10 prstni dotik), težo pod 1,5 kg in debelino manj kot 17 mm, je prenosnik, ki ga poleg “klasične” uporabe uporabljamo v načinu “stand”, šotor ali kot tablični računalnik. Yoga 11 je najtanjši prilagodljivi računalnik s procesorjem Nvidia Tegra 3, trajanjem baterije do 10 ur in vgrajenimi tečaji, ki omogočajo zasuk zaslona za 360 stopinj. ThinkPad Tablet 2 je lahek (pod 600 g) in tanek (pod 10 mm) tablični računalnik z USB vmesnikom polne velikosti, ki je lahko tudi aktivni digitalizator s pisalom.

>> Najboljši Lenovo prenosniki

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku