Računalništvo, telefonija
29.11.2009 08:11
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo Secure Managed Client prenovljen

Lenovo Secure Managed Client 2.0: Oddaljeno shranjevanje podatkov brez uporabe namenskih strežnikov
Lenovo Secure Managed Client 2.0: Oddaljeno shranjevanje podatkov brez uporabe namenskih strežnikov

Inženirji podjetja Lenovo so predstavili prenovljeno rešitev za oddaljeno shranjevanje podatkov, Secure Managed Client 2.0, krajše SMC 2.0. Rešitev temelji na preverjenem konceptu: lokalne delovne postaje bodo ostale brez trdih diskov, saj bodo vsi podatki shranjeni na varni oddaljeni lokaciji. Prednosti take zasnove se skrivajo predvsem v nižjih stroških nakupa in vzdrževanja sistemov ter njihovi enostavnejši administraciji. Rešitev SMC 2.0 omogoča večjo varnost podatkov, hkrati pa ohranja hitrost in način delovanja, kot ga imajo običajne delovne postaje.

Secure Managed Client 2.0 je sestavljen iz delovne postaje ThinkCenter, orodij za upravljanje s podatki ter centraliziranega diskovnega polja, izdelanega v sodelovanju s korporacijo Intel.

Računalnik s SMC 2.0 se ob izklopu samodejno povrne v svoje prvotno stanje. Med tem procesom SMC 2.0 obnovi sliko podatkov ter odstrani morebitne viruse ter začasne datoteke, ki jih je uporabnik prejel med svojim delom. Ta lastnost naredi SMC 2.0 za idealno izbiro pri računalnikih, ki so nameščeni v okoljih z velikim številom uporabnikov – knjižnicah, javnih mestih, informacijskih kioskih pa tudi v podjetjih, kjer lahko služi kot zanesljivo testno okolje za razvojne inženirje.

Izboljšana je tudi redundanca, saj SMC 2.0 IT-skrbnikom omogoča kreiranje podvojenih povezav dostopa do podatkov, obenem pa je omogočena tudi sinhrona replikacija podatkovnih polj, ki sproti shranjuje uporabnikove podatke na oddaljeno in varno platformo.

Sistemski skrbniki imajo s SMC 2.0 na voljo tudi poenostavljeno upravljanje računalnikov, uporabnikom pa pri delu pomaga sistem samodejnega prepoznavanja možnosti hrambe, ki omrežne in druge vire hrambe podatkov prepozna samodejno ob vklopu računalnika.

Podjetjem je na voljo celoten spekter Lenovovih storitev za pomoč in uspešno vzpostavitev okolja SMC. Koraki do varčnejših ter enostavnejših računalniških tehnologij vključujejo vse od začetnega snovanja do končne integracije SMC-storitev. Lenovo ponuja tudi izobraževanje uporabnikov ter svetovanje pri uporabi sistema SMC.


Prijavi napako v članku