Računalništvo, telefonija
24.02.2014 15:00

Deli z drugimi:

Share

Lenovo s prestižnim naborom mobilnih aplikacij za telefone in tablice

Lenovo s prestižnim naborom mobilnih aplikacij za telefone in tablice
Lenovo s prestižnim naborom mobilnih aplikacij za telefone in tablice

Družba Lenovo je na kongresu mobilne telefonije v Barceloni predstavila paket mobilnih aplikacij, poimenovan DOit apps, katerih naloga je poenostaviti njihovo uporabniško izkušnjo s pametnimi digitalnimi napravami. Aplikacije jim omogočajo enostavnejše upravljanje, deljenje, sinhroniziranje in zaščito podatkov ter informacij na mobilnih telefonih in tablicah.

Nabor aplikacij v paketu DOit apps vključuje:

  • SHAREit – deli podatke z več napravami prek brezžične povezave
  • SECUREit – pohitri delovanje naprav in jih varuje pred virusi in škodljivimi kodami
  • SYNCit – skrbi za varnostne kopije kontaktov, klicev ter sporočil SMS
  • SNAPit Camera – zmogljiva aplikacija za fotografiranje s številnimi dodatki
  • SEEit Gallery – aplikacija za enostavno urejanje ter razvrščanje fotografij

Takojšnje deljenje spominov s SHAREit

SHAREit je edina mobilna aplikacija, ki jo uporabniki potrebujejo za prenos kakršnih koli datotek med mobilnimi napravami. SHAREit uporabnikom omogoča takojšnje deljenje fotografij, video posnetkov, zvočnih datotek, dokumentov, kontaktov in celo aplikacij med napravami ali skupinami naprav. Zelo uporabna aplikacija odpravlja potrebo po kablih, saj vse prenose opravi brezžično. Še več, prenosi se opravijo tudi brez povezav Bluetooth, mobilnega ali brezžičnega (WiFi) omrežja. Naprave se namreč povežejo kar prek svojih lastnih WiFi sprejemnikov in se tako izognejo morebitnim stroškom prenosa podatkov. SHAREit ne deluje zgolj med Lenovo pametnimi telefoni in tablicami, temveč podpira tudi naprave z operacijskima sistemom iOS ter Windows, torej tudi osebne računalnike.

Uporabniki tako z do pet napravami hkrati delijo video posnetek zabave, glasbeni album ali zbirko fotografij. Visoke so tudi hitrosti prenosov, ki so do 40-krat višje od hitrosti povezave Bluetooth. Naprave z nameščeno aplikacijo SHAREit se lahko samodejno prepoznajo, kadar so znotraj dometa, uporabniki pa si lahko izmenjajo tudi same aplikacije po brezžični poti.

Optimizacija in varovanje podatkov z aplikacijo SECUREit
Vedno več uporabnikov na svojih tablicah in pametnih telefonih shranjuje tudi zaupne podatke, zato je njihovo varovanje še toliko bolj pomembno. Aplikacija Lenovo SECUREit vsebuje vrsto orodij za zaščito podatkov. Z enim samim klikom napravo, podatke in uporabnika ščiti pred virusi, neželeno pošto ter škodljivimi kodami, v primeru kraje ali izgube ter ob poskusu odstranitve kartice SIM pa se aktivira zaklep naprave, po katerem naprava brez pravega gesla ni več uporabna. SECUREit premore tudi zaščito pred nepooblaščenim dostopom do osebnih informacij uporabnika in blokira neželena sporočila, klice, zna pa tudi kriptirati telefonske klice ter kontakte. Aplikacija ni le varuh zasebnosti, temveč skrbi tudi za hitrejše delovanje tablice, saj zna zapreti odvečne in neaktivne aplikacije, ki delujejo v ozadju.

SYNCit skrbi za stalno varnostno kopiranje podatkov
SYNCit je rešitev, ki hitro izdela varnostno kopijo kontaktov, sporočil, klicev in podatkov v oblaku ter jih vzdržuje. Uporabnik lahko te vsebine enostavno prenese tudi na drugo napravo s sistemom Android. S svojim enostavnim čarovnikom SYNCit deluje kot osebni pomočnik za pripravo varnostne kopije podatkov.

SNAPit Camera za fotografiranje z novo dimenzijo
Aplikaciji SNAPit Camera in SEEit Gallery, ki je bili zasnovani prav z mislijo na uporabnike pametnih telefonov, tem nudita izjemno svobodo pri fotografiranju in zajemu videa. SNAPit Camera stavi na prilagodljivost, saj pozna veliko zelo praktičnih namenskih načinov fotografiranja, kot sta npr. panorama ali rafalni posnetek, zato se odlično znajde tako v slabših svetlobnih pogojih, pri širokokotnih posnetkih in drugih za kamere težjih pogojih. Premore še vrsto slikovnih filtrov ter posebnih učinkov, uporabnik pa lahko fotografijo ureja kar znotraj aplikacije. Tako lahko iz fotografije odstrani neželene motive ali pa ustvari pravcato animacijo.

Aplikacija SEEit Gallery še dopolnjuje SNAPit Camera s svojim edinstvenim uporabniškim vmesnikom, ki nudi impresiven ogled fotografij. Aplikacija uporablja tehnologijo prepoznavanja obrazov za samodejno razvrščanje fotografij po posameznih mapah. Dodatno premore še več filtrov in učinkov za hitro obdelavo posnetih fotografij.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku