Prenosni računalniki
14.10.2013 14:51
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo presenetil s prenosnikom Android!

Kompaktni prenosnik Lenovo IdeaPad A10 poganja mobilni operacijski sistem Android ter je dovolj zmogljiv tudi za zahtevnejša opravila in poganjanje večpredstavnostnih vsebin. Maloprodajna cena tržno zanimivega prenosnega računalnika se na nemškem trgu giblje okoli 250 evrov.
Lenovo IdeaPad A10 združuje prednosti kompaktnega prenosnika in mobilnega operacijskega sistema Android.
Lenovo IdeaPad A10 združuje prednosti kompaktnega prenosnika in mobilnega operacijskega sistema Android.

Podjetje Lenovo nas je prijetno presenetilo s predstavitvijo kompaktnega prenosnega računalnika IdeaPad A10, saj ga poganja čistokrvni mobilni operacijski sistem Android. Novost bomo zlahka prenašali naokrog, saj je opremljena z 10,1-palčnim (25,6-centimetrskim) zaslonom na dotik in je komajda večja od tabličnega računalnika. Velikost zaslona je dobro premišljena, saj jo podpirajo praktično vse mobilne aplikacije in igre na spletnem portalu Google Play.

Prenosnemu računalniku Lenovo IdeaPad A10 z Androidom zlahka ne bo zmanjkalo sape, saj za preračunavanje podatkov uporablja procesor Rockchip RK3188 frekvence 1,6 gigaherca v navezi s sistemskim pomnilnikom kapacitete do dveh gigabajtov (odvisno od različice), medtem ko je za shranjevanje podatkov na voljo 16 oziroma 32 gigabajtov prostora. Slednjega bo seveda mogoče razširiti z uporabo pomnilniške kartice microSD. Ločljivost na dotik občutljivega 10,1-palčnega zaslona znaša 1.366 x 768 slikovnih točk.

Prenosni računalnik Lenovo IdeaPad A10 se lahko pobaha še s priključkoma HDMI in USB ter sledilno ploščico. Tu sta na voljo še brezžični povezavi WiFi in Bluetooth ter spletna kamera ločljivosti 300 tisoč točk. Maloprodajna cena prenosnega računalnika Lenovo IdeaPad A10 z Androidom se na nemškem trgu giblje okoli 250 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Lenovo prenosni računalniki

Prijavi napako v članku