Računalništvo, telefonija
11.10.2012 15:34

Deli z drugimi:

Share

Lenovo predstavlja Yogo in družino prilagodljivih računalnikov, ustvarjenih za Windows 8

Nove naprave, ki podpirajo več različnih načinov uporabe, spreminjajo prihodnost računalništva, saj se znajo pregibati, obrniti, zložiti, zasukati in ločiti
Lenovo predstavlja Yogo in družino prilagodljivih računalnikov, ustvarjenih za Windows 8
Lenovo predstavlja Yogo in družino prilagodljivih računalnikov, ustvarjenih za Windows 8

Družba Lenovo danes predstavlja novo družino prilagodljivih računalnikov, v kateri bodo sprva štirje modeli. Računalniki so prilagojeni delu z novima operacijskima sistemoma Windows 8/RT in spreminjajo načine dela z računalniki, saj predstavljajo prihodnost mobilnega računalništva. Uporabnikom bodo v prihodnjih mesecih na voljo na dotik občutljivi in vsestranski in gibčni IdeaPad Yoga 13, njegov manjši in lažji brat Yoga 11, vitek in zvest mobilni pomočnik IdeaTab Lynx ter ThinkPad Twist, poslovno usmerjena tablica, ki prinaša povsem nov pogled na prilagodljivost rabe, produktivnost in zabavo.

“Naša družina prilagodljivih naprav iz segmenta UltrabookT je namenjena edinstvenim potrebam domačih uporabnikov, poslovnežev ter vsem drugih. Ustvarili smo kombinacijo visoko zmogljivih naprav, ki so hibridi med prenosniki in tablicami, odlikujejo pa jih novi dizajni različnih velikosti. Prepričani smo, da so prav te inovativne prilagodljive naprave najboljša pot do izjemne uporabniške izkušnje, povezane z zasloni na dotik. Več možnosti glede rabe naprav bodo uporabniki s pridom izkoristili za kar najbolj kreativno delo ali zabavo,” je povedal podpredsednik in vodja oddelka računalnikov pri podjetju Lenovo Peter Hortensius.

IdeaPad Yoga 13 se lahko postavi v edinstvene položaje

Računalnik IdeaPad Yoga je opremljen z revolucionarnimi tečaji zaslona, ki mu omogočajo edinstven pregib do 360°, zato se iz prenosnega računalnika spremeni v tablico z enim samim gibom. Kot prvi večopravilni Ultrabook Yoga 13 nudi visoko prilagodljivost med delom in zabavo ter ne pristaja na kompromise. Vgrajene ima zmogljive procesorje IntelR CoreT tretje generacije, ki v navezi z operacijskim sistemom Windows 8 nudijo celodnevno produktivnost – kljub super tankemu ohišju debeline vsega 16,9 mm namreč Yoga 13 nudi kar 8 ur avtonomije pri delovanju na baterijo. Z obratom zaslona pa se Yoga 13 hipno spremeni v večopravilnosti prijazno tablico, kjer pridejo do izraza bogate avdio-video tehnologije, kot je DolbyR Home TheatreR. Fotografije, video posnetki in spletne strani so na 13,3-palčnem zaslonu z matriko IPS videti naravnost čudovito, saj zaslon postreže z živimi barvami. Yoga 13 premore posebno tehnologijo Motion Control, ki omogoča uporabo gest rok za izvajanje ukazov, hkrati pa je zaslon občutljiv na večprstni dotik.

“Prilagodljivost računalnikov Yoga izraža Lenovo predanost inovacijam. Napredna dizajna strojne opreme in inovacij sistema Windows so poskrbeli za izjemno prilagodljivost, mobilnost ter podaljšano delovanje na baterije. Vse to v navezi z novimi možnostmi sistema Windows 8 poskrbi za uporabniško izkušnjo, ki bo preprosto navdušila uporabnike,” je povedal podpredsednik oddelka za OEM Marketing v družbi Microsoft Corp John Case.

IdeaPad Yoga 11 prinaša ravnotežje zmogljivosti in mobilnosti

Manjši brat Yoge 13 je opremljen z manjšim zaslonom, ki ga naredi edinstvenega. Yoga 11 je tako najtanjši večopravilni računalnik na svetu, saj je debel le 15,6 mm. Opremljen z 11,6-palčnim zaslonom nudi kar 13 ur avtonomije in napredne mobilnosti. Poganja ga platforma NVIDIA Tegra 3 s štirijedrnim procesorjem, nameščen pa ima operacijski sistem Windows RT. Yoga 11 uporabnikom omogoča ogled filmov v visoki ločljivosti, igranje iger ter produktivnost v navezi z aplikacijami pisarniškega paketa Microsoft Office. Kot dodaten bonus sta lahko računalnika Yoga 13 in 11 uporabljena na povsem nova načina – kot stojalo (ozr. podobnem položaju kot foto okvir), ki ga dosežemo s 180-stopinjskim pregibom tipkovnice, ali šotor, ki s pregibom zaslona omogoča boljšo uporabniško izkušnjo pri igranju iger ali video klepetu.

“IdeaPad Yoga 11 je eleganten, tanek in lahek, saj združuje vso priročnost tablice z zmogljivostmi prenosnika. Poganja ga energijsko učinkovit procesor Tegra 3, ki omogoča celodnevno delo in povezljivost. Z napravo Yoga 11 lahko greste od doma in pustite polnilec doma,” je povedal podpredsednik oddelka rešitev za prenosne računalnike v podjetju NVIDIA Rene Haas.

IdeaTab Lynx povezuje digitalno življenje

IdeaTab Lynx je ena prvih tablic, ki uporablja operacijski sistem Windows 8 in najnovejši dvojedrni procesor IntelR AtomT. Peresno lahka 11,6-palčna tablica cilja na uporabnike, ki potrebujejo mobilno napravo, sposobno kombiniranja zabave in dela. Uporabnik lahko Windows 8 upravlja prek na večprstni dotik občutljivega zaslona, ali pa na tablico priključi tipkovnico in tako sestavi klasično računalniško izkušnjo. S tablico IdeaTab Lynx, ki v navezi z opcijsko tipkovnico z baterijo ponuja kar neverjetnih 16 ur avtonomije, lahko uporabniki uživajo v vrhunski sliki in zvoku, ki ju nudi tehnologija DolbyR Home TheatreR. Tipkovnica premore tudi dodaten USB vhod, ki še olajša povezovanje tiskalnikov, diskov in drugih naprav na tablico.

ThinkPad Twist prinaša nove mejnike na področje poslovnih tablic

ThinkPad Twist predstavlja cenovno dostopno napravo, ki je kos vsem nalogam. Lahko je visokozmogljiv prenosnik, ki se s pritiskom gumba spremeni v prilagodljivo tablico. Opremljen z 12,5-palčnim zaslonom ThinkPad Twist profesionalnim uporabnikom nudi vse tehnologije, ki jih potrebujejo za poslovno in domače računalništvo. Za izjemne zmogljivosti skrbijo procesorji IntelR CoreT tretje generacije do modelov i7, operacijski sistem Windows 8 Professional ter disk s kapaciteto 500 GB ali pogon SSD kapacitete 128 GB. ThinkPad Twist je opremljen z legendarno ThinkPad tipkovnico, opcijsko pa je na voljo tudi modem za povezljivost v mobilna omrežja 3G. Poslovni uporabniki bodo cenili skoraj celodnevno trajanje baterije ter hitro obuditev naprave iz stanja mirovanja ali spanja. Zmogljivi računalnik premore več programskih orodij, vključno z Lenovo Solutions for Small Business, Intel Small Business Advantage ter Lenovo Cloud Storage by SugarSync.

Zaslon ThinkPad Twist z matriko IPS omogoča visoko svetilnost in prikazuje sliko v visoki ločljivosti. Ne zaostaja niti zvočna rešitev, ki ji poveljuje tehnologija DolbyR Home TheatreR, skupaj pa tvorita odlično večpredstavno uporabniško izkušnjo, ne glede na to, ali uporabnik predvaja video predstavitev ali pa gleda akcijski film. ThinkPad Twist je možno prek vmesnikov mini-HDMI ali DisplayPort jack enostavno povezati tudi na sodobne računalniške monitorje ter digitalne televizorje. Tako kot Yoga, se zna tudi Twist postaviti v položaj stojala, kjer uporabniku zaslon, občutljiv na večprsti dotik, omogoča enostavno delo.

“Lenovo je bil eden prvih proizvajalcev, ki so prilagodljivo zasnovo računalnikov opremili z na dotik občutljivimi zasloni in tako ponudili povsem novo uporabniško izkušnjo. Yoga 13 in ThinkPad Twist sta izjemni napravi, ki bosta ne le navdušili, temveč osupnili uporabnike. Naprave, ki jih poganjajo zmogljivi procesorji Core tretje generacije, namreč uporabnikom lahko služijo kot prenosniki ali tablice, torej dobijo dve napravi v eni,” je povedal direktor oddelka osebnih računalnikov v družbi Intel Kirk Skaugen.

Cene in dobavljivost

Novi prilagodljivi računalniki bodo na police naših trgovin prišli na začetku zime. IdeaPad Yoga 13 in ThinkPad Twist bosta prodajno pot začela novembra, Yoga 11 in IdeaTab Lynx pa decembra, takrat pa bodo znane tudi njihove cene.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku