Računalništvo, telefonija
09.04.2015 14:39

Deli z drugimi:

Share

Lenovo imenoval nova predsednika regij EMEA in ZDA

Družba Lenovo je danes imenovala nova predsednika regij Severne Amerike in EMEA. Imenovanje sledi zadnji prilagoditvi poslovnih skupin in geografij znotraj podjetja, s katero želi Lenovo uresničiti več poslovnih sinergij po svetu in doseči še višjo učinkovitost poslovanja.
Aymar de Lencquesaing
Aymar de Lencquesaing

Dosedanji predsednik regije EMEA Aymar de Lencquesaing je že danes prevzel vodenje regije Severna Amerika. Lencquesaing se je družbi Lenovo pridružil konec leta 2013 in prevzel področje mobilnosti in februarja še skrb za širitev poslovanja v regiji EMEA. Pod njegovim vodstvom je Lenovo v regiji EMEA dosegel rekorden tržni delež na področju prodaje računalnikov, in sicer 19,7% (v tretjem fiskalnem četrtletju), podjetje pa je zabeležilo kar 40-odstotno rast prodaje. Danes regija EMEA prispeva skoraj tretjino (29%) prihodkov korporacije, pred kratkim pa je podjetje začelo v skoraj 50 državah regije EMEA prodajati tudi pametne telefone.

Lencquesaing je v svoji 30-letni karieri v računalniški industriji že vodil družbo Packard-Bell in pozna ameriško tržišče, saj je tam delal 20 let. Na novem položaju bo odgovoren za rast in širitev poslovanja na tržišču Severne Amerike, ki prav tako sodi med eno ključnih regij družbe Lenovo.

Na položaju predsednika regije EMEA ga bo 1. maja nasledil Eric Cador, ki ima prav tako 30 let izkušenj v računalniški industriji, saj je v preteklosti že vodil računalniški in tiskalniški oddelek družbe HP v regiji EMEA. Cador je bil tudi član ekipe, ki je poskrbela za integracijo družbe Compaq v HPjevo poslovanje. S svojim poznavanjem IT-trga in znanjem upravljanja poslovanja ter strateškimi izkušnjami načrtovanja bo skrbel, da se bo zagon podjetja Lenovo v državah regije EMEA nadaljeval.

“Ponosni smo, da imamo najbolj raznoliko, izkušeno in talentirano vodstveno ekipo v industriji. To je tudi ena naših konkurenčnih prednosti. Poslujemo dobro, imamo jasno strategijo, zato tudi pritegnemo najbolj talentirane posameznike, s katerimi smo lahko še boljši. Aymar je eden najbolj preverjenih voditeljev, ki bo v ZDA poskrbel za dobičkonosno rast in razvoj poslovanja po vzoru regije EMEA. Eric pa je veteran z izjemnimi rezultati in bogatimi izkušnjami, ki bo poskrbel za še večjo konkurenčnost,” je povedal predsednik in direktor operacij v družbi Lenovo Gianfranco Lanci, kateremu bosta novo imenovana voditelja tudi neposredno poročala.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku