Računalništvo, telefonija
08.06.2017 14:15
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo bo blestel na dogodku VivaTech 2017

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu
Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Lenovo se po lanski predstavitvi na konferenci VivaTech 2016 nanjo vrača tudi letos. Prisoten bo z več aktivnostmi, od vodilnih predavanj, sestankov, praktičnih predstavitev izdelkov, razstavo in lastnim, Motorola izzivom za zagonska podjetja.

Na razstavnem prostoru družbe Lenovo bodo predstavljene družine inovativnih izdelkov, kot so novi prenosni računalniki, tablice, prilagodljivi računalniki, naprave 2-v-1 in pametni telefoni. Obiskovalcem bodo na voljo interaktivne predstavitve in praktični preizkusi izdelkov. Lenovo bo na več tematskih predavanjih predstavil tudi sveže tehnološke trende in praktično rabo svojih največjih inovacij.

Dogodka VivaTech 2017 se bodo udeležili obiskovalci iz več kot 200 držav, organizatorji pričakujejo, da bo lanski obisk 50.000 ljudi presežen. Hkrati se bo konference udeležilo 5.000 zagonskih podjetij, 7.000 direktorjev in tisoč investitorjev.

Vodilna predavanja, konference in tematska predavanja

Prvi dan konference, 15. junij, bo s svojim vodilnim predavanjem zaznamoval tudi izvršni direktor družbe Lenovo, Yuanqing Yang. Na glavnem odru bo tudi predsednik regije Lenovo EMEA François Bornibus. Predstavnika družbe Lenovo bosta govorila o pristopu podjetja do inovacij, evoluciji v svetu osebnih računalnikov, prihodnosti globalizacije ter revoluciji na področju inteligence.

Oba dni konference, 15. in 16. junija, bo Lenovo gostil več tematskih predavanj, katerih rdeča nit bo združevanje inovacij. Elisabeth Moreno, predsednica Lenovo Francija, bo predavala na temo “Je strojna oprema stvar preteklosti ali se bo ponovno rodila?” in “Kako novi tehnološki trendi vplivajo na družbe, kakršna je Lenovo?” Dodatno bo Barrie Rankin, direktor oddelka potrošniških prenosnikov in rešitev s področja navidezne resničnosti v regiji EMEA, nastopil na okrogli mizi, ki bo sogovornike spraševala “Kdaj bo virtualna resničnost postala masovni izdelek?”

Lenovo je že dolgo zavezan k enakosti na delovnem mestu, izvršna direktorica za področje komunikacij v regiji EMEA, Catherine Ladousse, bo skupaj s sogovorniki na okrogli mizi obravnavala načine, kako privabiti ženske v poklice s področja znanosti in tehnologije. Vodila bo tudi pogovor na temo “Zakaj in kako privabiti ter zadržati ženske na tehnoloških področjih” ter predstavila najboljše prakse podjetja na področju zmanjševanja generacijskega preskoka.

Med konferenco VivaTech bo družba Lenovo obiskovalcem nudila predstavitev in možnost pogovora s strokovnjaki s področja obogatene resničnosti (AR) in navidezne resničnosti (VR), oblaka, podatkovnih centrov in razvoja mobilnih dodatkov Moto Mods. V teh predavanjih bodo Lenovo strokovnjaki obiskovalcem predstavili vlogo oblaka v digitalni preobrazbi (evolucija ali revolucija?) in pojasnili, kako naj ustvarjalci pristopijo k razvoju lastnih dodatkov Moto Mods, ki pametne telefone iz družine Moto Z spremenijo v povsem nove naprave.

Francosko zagonsko podjetje, zmagovalec lanskega izziva Phab 2 Pro Tango Start-up Challenge na konferenci Vivatech, bo predstavilo praktično demonstracijo aplikacije s področja obogatene resničnosti, ki jo je razvilo za pametni telefon Lenovo Phab 2 Pro. Alikacija Easybuild arhitektom, inženirjem, nepremičninskim agentom, trgovcem in notranjim oblikovalcem omogoča enostavno merjenje, načrtovanje in spreminjanje notranjosti prostorov. Uporabniki enostavno skenirajo prostor, v katerem se nahajajo in s pomočjo aplikacije izdelajo 3D-zemljevid ali 2D-skico prostora ter jo opremijo z različnimi dodatki.

Motorola izziv

Motorola Mobility, podjetje v lasti družbe Lenovo daje priložnost zagonskim podjetjem, razvijalcem in ustvarjalcem, da presežejo omejitve pametnih telefonov in na dogodku Viva Technology 2017 predstavijo svoje ideje za nove dodatke Moto Mods.

Dodatki Moto Mods že danes spreminjajo pametne telefone Moto Z v vrsto drugih naprav in jim dodajajo nove funkcionalnosti. Koncept je preprost: z dodatkom se lahko telefon spremeni v karkoli – lahko je video projektor, zmogljiv zvočnik, merilec srčnega pritiska – možnosti so neomejene. Motorola želi z izzivom ‘Preoblikujte pametni telefon’ dati ustvarjalnosti prosto pot.

16. junija bodo obiskovalcem dogodka Vivatech predstavili najboljših 5 predlogov za dodatke Moto Mods, žirija, ki jo bo vodil direktor trženja v podjetju Motorola Jan Huckfeldt pa bo izbrala zmagovalca. Vseh 5 ekip bo prejelo telefon Moto Z in paket Moto Mods Development Kit za izdelavo prototipa in njegovo predstavitev na platformi IndieGogo. Končni zmagovalec bo svoj dodatek/razširitev Moto Mod predstavil vrsti izvršnih direktorjev in skupini raziskovalcev na sedežu podjetja Motorola Mobility v Chicagu in se potegoval za vstop v svetovni podjetniški pospeševalnik.

Razstavni prostor družbe Lenovo bo v hali, poimenovani Tech Partners (hala 1, razstavno mesto J12).

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

GAMBIT TRADE d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Podjetje Gambit trade d.o.o. je specializirano za rešitve vodenja prodaje in prodajnih skupin. Pomagajo vam pri uvajanju Microsoft rešitev … Več