Igre
08.03.2021 11:15
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Legendarni Diablo 2 bo dobil predelavo v letu 2021

Diablo 2 bo dobil novo podobo v letu 2021.
Diablo 2 bo dobil novo podobo v letu 2021.

Originalni Diablo 2 je lansko leto praznoval svojo 20. obletnico, kar pa ne pomeni, da je v vseh teh letih izgubil svoj čar. Za mnoge je to še vedno ena najboljših akcijskih RPG iger, ki je na začetku stoletja postavila trende v igričarski industriji. Originalna igra ima še danes zdravo populacijo igralcev. Zasluge gredo oboževalcem, ki so pridno nadgrajevali igro z novo vsebino in popravki. Prav oboževalci so v letu 2020 poskrbeli za izid predelane PC verzije pod imenom Project Diablo 2, ki je dosegla vrhunec z 12.500 dnevnimi igralci, kar je za 20 let staro igro velik dosežek. Blizzard pa je pred kratkim razveselil oboževalce z napovedjo predelave Diablo 2: Resurrected.

Bliža se 30. obletnica razvijalskega studia Blizzard, ki je pred kratkim že naznanil novo nadaljevanje Diablo 4 in mobilno verzijo Diablo Immortal, ki je že na voljo v preizkušnji različici. Diablo 2: Resurrected bo predelava originalne igre in vseh njenih dodatkov s 3D grafiko in povsem novimi filmski vložki. Pod novo grafično podobo, ki bo podpirala ločljivost 4K in visoko frekvenco osveževanja 144 hercev, se studio Blizzard zavzema za ohranitev originalna šarma igre. Med samo igro bomo lahko v trenutku preklopili na staro grafično podobo, kar bo zagotovo poskrbelo za veliko nostalgije. Zvok bo predelan na najnovejši standard Dolby 7.1, ohranili bodo pa originalne zvočne posnetke.

Diablo 2: Resurrected bo podpiral vaše stare shranjene položaje.
Diablo 2: Resurrected bo podpiral vaše stare shranjene položaje.

Pod prenovljeno 3D platformo se skriva povsem enaka programska koda originalne Diablo 2 igre. To pomeni, da bodo delovali vsi popravki in dodatna vsebina, ki so jo skozi leta pripravili oboževalci franšize. Za tiste, ki nekje še vedno hranite originalne shranjene položaje, jih boste lahko enostavno prenesli v predelano igro. Super novica za vse vaše barbare, paladine in čarovnike, ki že nestrpno čakajo, da jih spustite v boj proti zlobnežem Diablo in Mephisto.

Diablo 2: Resurrected prihaja na igralne konzole in osebne računalnike v drugi polovici 2021, že zdaj pa se lahko prijavite na testiranje alfa verzije.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre Steam igre napovedi iger

Prijavi napako v članku