Telefoni
16.02.2017 06:29
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Legendarna Nokia 3310 se vrača na prodajne police

Legendarna Nokia 3310 se vrača na prodajne police
Legendarna Nokia 3310 se vrača na prodajne police

Legendarni mobilni telefon Nokia 3310 si je leta 2000 prislužil naziv neuničljivega telefona. Ta je bil med uporabniki storitev mobilne telefonije dobro poznan tudi po legendarnih igrah Snake in Space Impact, trgovcem pa je na račun njegove takratne superiornosti uspelo prodati kar 126 milijonov enot. Kot vse kaže, pa ima Nokia namen omenjeni telefon (v posodobljeni različici) ponovno ponuditi v prodajo. Uradna predstavitev naj bi se zgodila že v okviru težko pričakovanega februarskega svetovnega kongresa mobilne telefonije (MWC) v Barceloni.

Čeprav podrobnosti o posodobljeni različici mobilnega telefona Nokia 3310 še niso bile razkrite, verjamemo, da bo ta namenjen manj zahtevnim uporabnikom, njegova glavna aduta pa naj bi bila odpornost na udarce in baterija z večtedensko avtonomijo delovanja. Telefon bo naprodaj tudi v evropskem prostoru, sodeč po spletnih govoricah pa bo zelo dostopen. Evropski trgovci naj bi namreč zanj zahtevali manj kot 60 evrov. Če bo tako, verjamemo, da bo ponovno prodajna uspešnica.

Poleg posodobljene različice telefona 3310 pa naj bi Nokia v prodajo ponudila še dve družini pametnih mobilnih telefonov (Nokia 5 in Nokia 3), ki naj bi bili primerni tudi za nekoliko zahtevnejša opravila. Glede na spletne govorice naj bi bili pametni telefoni družine Nokia 5 opremljeni s 13,2-centimetrskimi (5,2-palčnimi) zasloni ločljivosti 720p oziroma 1.280 x 720 slikovnih točk, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika in spletno kamero, ločljivosti 12 milijonov točk. Za nakup novosti naj bi bilo v prosti prodaji treba odšteti okoli 200 evrov.

Strojna oprema pametnih telefonov Nokia družine 3 pa na drugi strani žal še ni bila razkrita. Ta bo verjetno nekoliko manj zmogljiva kot pri Nokii 5, saj bo za Nokio 3 predvidoma potrebno odšteti približno 150 evrov.


Prijavi napako v članku