Igre
14.06.2010 15:50
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Napredni krmilni sistem za igre Microsoft Kinect

Lastnikom igralne konzole Xbox 360 se zagotovo že cedijo sline!
Lastnikom igralne konzole Xbox 360 se zagotovo že cedijo sline!

Microsoftov igričarski vmesnik Natal, ki naj bi povzročil pravo revolucijo na področju igranja računalniških iger s konzolo Xbox 360, se bo tržil pod oznako Kinect. Novost naj bi bila veliko več kot le običajen detektor gibanja za krmiljenje iger, saj naj bi nudila izjemne igričarske izkušnje s povsem novimi razsežnostmi večpredstavnosti. Ob izidu novega krmilnega sistema za igre Kinect naj bi Microsoft zanj pripravil kar šest namenskih iger.

Čeprav podjetje iz Redmonda ni želelo razkriti uradnega pričetka prodaje novega krmilnega sistema za igre in njegove maloprodajne cene, naj bi bil novinec naprodaj 26. oktobra, zanj pa naj bi bilo potrebno odšteti slabih 150 ameriških dolarjev oziroma 125 evrov. Microsoft Kinect naj bi bil na voljo tudi v paketu z igralno konzolo, zanj pa naj bi trgovci onkraj luže zahtevali slabih 300 dolarjev oziroma 245 evrov.

Številni poznavalci Microsoftovemu igričarskemu vmesniku Kinect napovedujejo svetlo prihodnost, saj naprava zaznava človekove gibe in glas ter omogoča igranje iger zgolj s kretnjami oziroma glasovnimi ukazi. Zato ne preseneča podatek, da naj bi Microsoft do 26. oktobra skupno izdelal več kot pet milijonov enot novega vmesnika. Novost naj bi bila sprva naprodaj le v ZDA, nekoliko kasneje pa še drugod po svetu.


Prijavi napako v članku