Računalništvo, telefonija
04.12.2015 10:03

Deli z drugimi:

Share

Kreativnost brez omejitev, zmogljivosti brez kompromisov: Lenovo predstavlja ThinkPad P40 Yoga

Na dogodku Autodesk University 2015 je družba Lenovo predstavila novi ThinkPad P40 Yoga. Visokozmogljiva mobilna delovna postaja je namenjena kreativnim profesionalcem, saj omogoča prvorazredno izkušnjo risanja, ob edinstvenih zmogljivostih in zanesljivosti delovanja.
Lenovo P70 Yoga hero shot
Lenovo P70 Yoga hero shot

Digitalni umetniki, ki delajo na Hollywoodskih filmskih uspešnicah, razvijalci novih avtomobilov in drugi kreativni profesionalci, ki velikokrat načrtujejo nove oblike, so do sedaj tipično uporabljali dva sistema. Tablico za risanje in skiciranje svojih dizajnov in mobilno delovno postajo za njihovo renderiranje v ustreznih aplikacijah.

Oblikovanje z močjo

Kot prva prilagodljiva delovna postaja na svetu ThinkPad P40 Yoga prinaša uporabnosti štirih načinov rabe – prenosnika, stojala, šotora in tablice. Z njimi profesionalcem omogoča narediti preprosto več. Računalnik ponuja izjemno natančnost skiciranja, saj premore na dotik zelo občutljiv zaslon, ki v kombinaciji z odzivnim peresom in tehnologijo Wacom Active ES, pozna kar 2048 nivojev dotika. Skice na IPS-zaslonu ločljivosti 2560 x 1440 pik resnično pridejo do izraza. V sodelovanju s podjetjem Wacom je Lenovo razvil tudi edinstveni gonilnik, ki digitalno izkušnjo skiciranja kar najbolj približa uporabi svinčnika in papirja. Digitalno pero ThinkPad Pen Pro je priloženo novi delovni postaji, uporabniki pa lahko izbirajo med več konicami glede na svoje potrebe skiciranja in risanja.

“Skiciranje je temelj našega dela. Oblikovalci lahko več mesecev pilijo svoj izdelek in ideje. Ko so prepričani, da so prišli do točke, ko si ideja zasluži upodobitev, se zanašajo na svoje preverjene delovne postaje, da jim bodo pomagale pri vizualizaciji zamišljene oblike. Možnost, da vse to storijo na enem samem računalniku predstavlja veliko novost v svetu oblikovanja,” je povedal industrijski oblikovalec in menedžer strateških vsebin v podjetju Autodesk Kyle Runciman.

Poleg svojih izrednih možnosti skiciranja Lenovo ThinkPad P40 Yoga prinaša brezkompromisne zmogljivosti. Mobilna delovna postaja ima vgrajeno grafično kartico NVIDIA® Quadro® M500M z 2GB pomnilnika in je certificirana za brezhibno delovanje z vrsto profesionalnih aplikacij. Strojno zasnovo prestavlja šesta generacija procesorja Intel Core i7, do 16 GB delovnega pomnilnika in 512 GB pogon SSD, ki zagotavlja ultrahitro obdelavo podatkov.

Lenovo je prvič v mobilni delovni postaji uporabil svojo inovativno tipkovnico Lift ‘n Lock, pri kateri se rob okoli tipk samodejno dvigne, ko napravo uporabljamo v tabličnem načinu in tako uporabniku omogoči še bolj udobno delo. Delovna postaja je tako kot vsi ThinkPadi prestala vrsto industrijskih in vojaških preizkusov v najtežjih razmerah, ohišje, izdelano iz naprednih materialov pa je kos vsem izzivom, ki ga čakajo v pisarni in zunaj nje.

Lenovo ThinkPad P50s in Lenovo ThinkStation P310

Poleg prenosnika ThinkPad P40 Yoga je Lenovo predstavil še računalnika ThinkPad P50s in ThinkStation P310. ThinkPad P50s prav tako predstavlja premijsko tanko in lahko mobilno delovno postajo. Opremljen je z zaslonom IPS ločljivosti 3K in tehnologijo Lenovo Power Bridge, ki mu omogoča do 17 ur avtonomije delovanja (ob rabi baterijskega dodatka).

Delovna postaja ThinkStation P310 je namenjena uporabnikom, ki želijo imeti na mizi najzmogljivejši računalnik. Poganja jo najnovejši procesor Intel® Xeon® E3-1200v5 ter zadnja generacija kartic NVIDIA. Vanjo je lahko vgrajenega do 64 GB pomnilnika DDR4 premore pa tudi možnost vgradnje super hitrih pogonov SSD – ob naročilu se lahko kupec že odloči za vgradnjo pogona Samsung M.2 NVMe.

Uporabni dodatki

Za Lenovo ThinkPad P40 Yoga je na voljo več dodatkov. Poleg naprednega baterijskega peresa ThinkPad Pen Pro delovna postaja podpira tudi razširitveno postajo Lenovo OneLink+, s katero nanjo prek enega samega kabla povežemo vrsto drugih naprav. Za Lenovo ThinkPad P50s je na voljo razširitvena postaja ThinkPad Ultra Dock z vrsto uporabnih priključkov in vmesnikov.

Novi ThinkPad P40 Yoga, ThinkPad P50s in ThinkStation P310 bodo v Sloveniji na voljo v prvem četrtletju novega leta, predvidoma februarja, takrat pa bodo znane tudi njihove cene.

“Intelova šesta generacija procesorjev Core i7 je poskrbela za več izjemno inovativnih prenosnikov. Lenovo ThinkPad P40 Yoga je mobilna delovna postaja 2-v-1 z vrsto uporabnih inovacij,” je povedal vodja oddelka Mobility Client Platforms Group v družbi Intel Navin Shenoy.

“Da njihove kreacije, vsebine in zabava oživijo, inženirji in drugi kreativni profesionalci potrebujejo kar najboljše grafične rešitve. Zmogljiva kartica Quadro M500M nudi izobilje zmogljivosti za profesionalne aplikacije in je hkrati izjemno energijsko učinkovita ter kot taka idealna izbira za ThinkPad P40 Yoga,” je dodal Greg Estes iz družbe NVIDIA.

“Skiciranje je nujen del kreativnega procesa. V Wacomu že vrsto let vodimo na področju razvoja pisal in podlag na mobilnih napravah. Rešitve, vgrajene v Lenovo ThinkPad P40 Yoga, vključno z našo tehnologijo Active ES, umetnikom in oblikovalcem omogočajo razvoj vsega potenciala, ki ga nudita zaslon na dotik in digitalno pero,” je povedal predsednik in izvršni direktor družbe Wacom Masahiko Yamada.

“Autodesk razvija napredna 3D-orodja, s katerimi kreativci v življenje obudijo najbolj realistične like in podobe v filmih, tv serijah in igrah. Sedaj imajo na voljo pravo programsko in strojno opremo, da si res dajo duška,” je izjavil Marc Hamaker iz podjetja Autodesk.

“Oblikovalci se zavedajo, da je mobilnost zanje kritičnega pomena. Lenovo spreminja meje mogočega, saj danes vse lahko postorijo z eno samo napravo,” je povedal Tim Geurtjens, soustanovitelj podjetja MX3D.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku