Življenjski slog
13.05.2021 12:09
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako poskrbeti za čisto okolje?

Vse več podjetij v različnih panogah se zavezuje, da bo zmanjšalo svoj vpliv na okolje. Marsikaj pa lahko postorite tudi na lokalni ravni, še posebej v vaših poslovnih prostorih.
Podjetja in organizacije stremijo k trajnostnim rešitvam, s katerimi bodo zmanjšali svoj ogljični odtis in vpliv na okolje.
Podjetja in organizacije stremijo k trajnostnim rešitvam, s katerimi bodo zmanjšali svoj ogljični odtis in vpliv na okolje.

Kako spremeniti vaše podjetje v stroj zelene energije? Razvoj ekološko ozaveščenega podjetja se začne z vašo delovno silo, saj je ključno, da verjamejo v vašo vizijo in uporabljajo okolju prijazne navade. Le tako bo vaše poslanstvo trajnosti dobilo ustrezen zalet. Obstajajo različni stroškovno učinkoviti ukrepi, s katerimi lahko vaše podjetje zmanjša ogljični odtis in vpliv na okolje. Ker je to dolgotrajen proces, kjer se lahko prvi rezultati pojavijo šele po nekaj mesecih ali letih, začnite z majhnimi koraki. Poskrbite za ustrezno notranjo in zunanjo opremo za ravnanje z odpadki, s katerimi boste spodbudili zaposlene, da začnejo razmišljati o zelenih navadah.

Vrnite se na začetek

Če spadate med skeptike, ki niso prepričani, da lahko povprečen uporabnik občutno vpliva na okolje, potem vas bo prepričalo dejstvo, da so potrošniki bolj nagnjeni k nakupu izdelkov, investiranju v storitve in zagotavljanju podpore podjetjem z dokazano družbeno odgovornostjo do okolja. Raziskave so pokazale, da je skoraj 80 % potrošnikov bolj naklonjeno podpirati podjetja in blagovne znamke z zgodovino trajnosti.

Če se jim želite pridružiti, vam ni treba začeti s popolno rekonstrukcijo vašega podjetja. Vrnite se na začetek in poskrbite, da so najbolj obljudeni prostori založeni s koši za odpadke in pepelniki. Tu vam priskoči na pomoč podjetje Prosigma s pestro ponudbo košev za odpadke, pepelnikov in zabojnikov.

Zanesljiva in stilsko zanimiva izbira je klasični koš za odpadke z vgrajenim pepelnikom. Obdan je s plastiko, ki ima videz lesa in je odporna na slabše vremenske razmere. Koš za odpadke ima odstranljiv galvanizirani notranji vložek za lažje praznjenje.

Vsako podjetje ima en prostor, kjer se zaposleni najraje zbirajo in utrjujejo poslovne vezi. Če se želite izogniti cigaretnim ogorkom in ostalim smetem, je premišljena odločitev, da tudi tam postavite koš za odpadke. Nihče si ne želi, da je kož osrednja točka kateregakoli prostora, zato imate na voljo funkcionalni koš za odpadke, ki ostane nevpadljiv in se zlije z okolico.

pepelnik_stoječi

Skoraj četrtina vseh pisarniških delavcev se poslužuje škodljive navade kajenja. Na njihovo izbiro ne morete vplivati, lahko pa vplivate, da se držijo pravil za čisto okolje. Elegantna izbira je prosto stoječi pepelnik, ki zaradi kompaktne zasnove ne potrebuje veliko prostora. Izdelan je iz kromiranega nerjavečega jekla, ki je odporno na vremenske neprilike. Na voljo imate tudi stensko različico, ki ostane neopazna za mimoidoče.

Za manjša podjetja, ki ne želijo žrtvovati dragocen prostor, je priročna izbira mali stenski pepelnik s funkcijo dušenja ognja. Pepelnik med samim praznjenjem lahko ostane pritrjen na steno. Oblikovan je tako, da ga lahko izpraznite s preprostim nagibom naprej.

Zbiranje odpadkov po evropskem standardu

zabojnik_za_odpadke

Vsako podjetje ustvarja smeti in odpadke, ki jim je treba redno posvečati pozornost. Tako se ohrani čistoča, varnost in zdravje na delovnem mestu ali doma. Ko podjetje svojim zaposlenim in strankam omogoči enostaven dostop do zabojnikov za smeti, je splošno vzdrževanje stavbe lažje. Zabojniki za smeti preprečijo nastanek neprijetnih vonjav in vdor škodljivcev. Če odpadki ostanejo nenadzorovani, lahko razpršene smeti povečajo možnost nastanka požara. Ker je na voljo toliko različnih velikosti, oblik in vrst, ni nobenega razloga, da ne bi zagotovili dovolj zabojnikov za smeti.

Izognite se neprijetnim prizorom prepolnih zabojnikov in izberite primerno velikost. Najpogostejši prostornini sta 120 in 240 litrov. Zabojnik za odpadke podjetja Prosigma je razvit v skladu z evropskim standardom DIN-EN840, kar pomaga zagotavljati varnost zbiralnikov in uporabnikov. Za lažje premikanje je zabojnik opremljen s potisnim ročajem in kolesi.

Za hiter in enostaven prehod v čisto in zeleno prihodnost je podjetje Prosigma v mesecu maju pripravilo akcijo na vse omenjene izdelke. Ob naročilu navedite kodo AJ0521 in dobili boste 10 % popust na vse izbrane izdelke. Več o opremi za čisto okolje na njihovi spletni strani kataloska-prodaja.si.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več

ZABEC.NET

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 50
Zabec.net - del skupine ZGroup Zgroup je integrirana poslovna skupina, ki podjetjem z inovativnimi tehnološkimi rešitvami pomaga dosegati digitalne in infrastrukturne cilje. Združujejo ... Več

Tajin utrinek Infinity Energy, Špela Rihtaršič s.p.

Dvorjanska ulica 17a, 4207 Cerklje na Gorenjskem, Tel: 040 755 027
Koliko ur preživite v sedečem položaju? Koliko ur prebedite za računalnikom? Odgovor je vse več. Sodoben način življenja naj bi bil dinamičen in razgiban, vendar je velik del ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668