Strojna oprema
20.02.2008 09:39
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kopirni stroji s karakterjem

Japonski stroji so od nekdaj veljali za zanesljive in zmogljive naprave. Globalizacija in množično seljenje masovne proizvodnje na Kitajsko, v Indijo in druge dežele tretjega sveta sta pripomogla k nižanju cen sodobnih naprav in pripomočkov, a sta za posledico imela tudi opazen padec kakovosti. Tisti, ki so ostali na matičnih otokih, pa so vseeno morali prilagoditi svoje razmerje med ceno in zmogljivostmi izdelkov. Kopirni aparati Panasonic, ki jih po novem uvaža in distribuira podjetje Alterna Intertrade, danes uživajo takšen sloves kot Samuraji – so natančni, zanesljivi, neumorni, skratka kos vsakemu izzivu.

V podjetju Alterna Intertrade so s februarjem postali eksluzivni zastopnik za kopirne aparate Panasonic, ki so v svetu zelo cenjeni zaradi svojih vrlin. So hitri, tihi, enostavni za uporabo ter nezahtevni za vzdrževanje. Torej premorejo lastnosti, ki si jih uporabniki v pisarniških okoljih najbolj želijo. Tako kot tiskalniki, so tudi kopirni stroji danes že prerasli svojo osnovno poslanstvo, ki jim je nalagalo zgolj kopiranje dokumentov. Sedaj se lahko pohvalijo z večjim številom funkcij izpisa, kopiranja, skeniranja in faksiranja dokumentov, zato se jih je prijela oznaka multifunkcijski.

Panasonic je temeljito preučil pisarniške izkušnje uporabnikov in na podlagi njihovih zahtev ter želja pripravil poseben sistem rokovanja z dokumenti, imenovan WORKiO. Naprave, opremljene z WORKiO sistemom, so zasnovane za delo v najrazličnejših pisarniških okoljih, saj jih odlikujeta prilagodljivost in vsestranskost. Panasonicov sistem upravljanja z dokumenti, skrit pod kratico P-DMS, predstavlja pameten in učinkovit način rokovanja z najrazličnejšimi vrstami dokumentov, ki je izjemno poenostavljen z uporabo funkcije “povleci in spusti”.

Ponudba kopirnih strojev Panasonic se prične z osnovnimi modeli, ki zmorejo v minuti izpisati do 20 strani (ČB). A že ti so opremljeni z nekaj naprednimi tehnologijami, kot je npr. funkcija Digital SkyShot, ki poišče temnejše dele okoli originalne vsebine, tudi če je pokrov kopirca odprt. S tem se zmanjša poraba tonerja, pa tudi rezultat kopiranih dokumentov je bistveno lepši (čista kopija). Seveda so vse naprave opremljene z omrežnimi vmesniki in tako pripravljene za delo z več uporabniki naenkrat. Delovnim skupinam z do 20 uporabniki so namenjeni zmogljivejši modeli, ki jih odlikuje predvsem hitrejši izpis dokumentov, saj so sposobni v 60 sekundah izpisati med 21 in 35 strani formata A4. Za najzahtevnejša okolja, kjer je hitrost ključnega pomena, pa imajo pri Panasonicu v prodajnem programu stroje, ki so sposobni v minuti izpisati do 85 dokumentov. Ti so opremljeni tudi z večjimi podajalniki papirja, sortirniki dokumentov, finišerji in drugimi pripomočki.

Barve se prebijajo tudi v svet kopirnih strojev. Pri Panasonicu so zato razvili novo družino naprav, imenovano C3. Trije c-ji za seboj skrivajo angleške kratice “connect, converge, communicate”, ki predstavljajo osnovne vrline strojev. Novincev je pet, vsem pa je skupna tehnična osnova. Kopirni stroji iz serije C3 se ponašajo z izpisom do 21 barvnih oziroma 26 črno-belih strani v minuti in so hitro pripravljeni na delo – od vklopa do izpisa prve strani mine le 15 sekund. Obenem so novinci tudi energijsko varčni. Vgrajen pa imajo tudi velik (20 cm diagonale) in pregleden nagibni (15-60°) LCD-zaslon, s pomočjo katerega je upravljanje stroja zelo poenostavljeno. Panasonic s serijo kopirnih strojev C3 dokazuje, da so lahko tudi pisarniški pomočniki zelo stilski – stroje je namreč moč naročiti tudi v rumeni, modri ali rožnati barvni kombinaciji.

“Novi in zmogljivi Panasonicovi kopirni stroji so se v tujini že dokazali, s prevzemom distribucije za Slovenijo pa bomo njihove prednosti dokazali tudi domačim kupcem. Prve večfunkcijske naprave so že na voljo, v letošnjem letu pa načrtujemo prodajo 250 aparatov, med katerimi bo okoli polovica barvnih,” je ob tej priložnosti povedal Dominik Selan, vodja distribucije v podjetju Alterna Intertrade, d. d.


Prijavi napako v članku