Računalništvo, telefonija
31.10.2020 09:41

Deli z drugimi:

Share

Konzola PlayStation 5 na celi črti premagala Xbox Series X!

Konzola PlayStation 5 je prepričala številne ljubitelje iger širom sveta.
Konzola PlayStation 5 je prepričala številne ljubitelje iger širom sveta.

V mesecu novembru bosta končnim uporabnikom na voljo dve novi revolucionarni konzoli, in sicer PlayStation 5 podjetja Sony in Xbox Series X podjetja Microsoft. Tu gre za nadvse zmogljivi igralni konzoli, ki bosta zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam in bosta povsem revolucionirali način igranja konzolnih iger. Nedavna analiza opravljena s strani londonskega podjetja Rise at Seven pa je pokazala, da je zanimanje za igralno konzolo PlayStation 5 precej večje kot za Xbox Series X.

Igralna konzola Sony PlayStation 5 je namreč večino ljubiteljev konzolnih iger prevzela v kar 148 državah širom sveta, medtem ko je konzoli Xbox Series X to uspelo le v 13 državah. Največji uspeh je igralna konzola PlayStation 5 pričakovano dosegla na Japonskem, saj je nanjo priseglo kar 98,94 odstotkov kupcev, na konzolo Xbox Series X pa zgolj 1,05 odstotkov. Igralna konzola Xbox Series X podjetja Microsoft pa je najbolj prepričala predvsem Kitajce, saj se je zanjo odločilo 54,97 odstotkov ljubiteljev iger, kar je sicer nekoliko presenetilo številne analitike širom sveta.

Veliko povpraševanje po igralni konzoli Sony PlayStation 5 naj bi bilo povezano z nedavno afero, povezano s preklicom prednaročil zanjo. Kar nekaj uporabnikov je namreč dobilo obvestilo, da je bilo njihovo prednaročilo odpovedano oziroma preklicano. To v praksi pomeni, da uporabniki ne bodo prejeli igralne konzole PlayStation 5, pa čeprav so jo prednaročili v času. Mnogi poznavalci so prepričani, da je za množične odpovedi naročil kriva premajhna količina igralnih konzol PlayStation 5. Podjetju Sony po vsej verjetnosti ni uspelo izdelati zastavljenih količin najboljše igralne konzole doslej.

Z nekaj sreče bodo številni uporabniki igralno konzolo Sony PlayStation 5 prejeli konec leta in ne novembra, kot je bilo sprva obljubljeno. Preostali uporabniki pa bodo morali nanjo počakati še kar nekaj mesecev v letu 2021. Zaradi tega mnogi poznavalci pozivajo, da je z nakupom nove igralne konzole podjetja Sony bolje počakati, saj bodo ponudba prej ali slej presegla povpraševanje.


Prijavi napako v članku