Računalništvo, telefonija
Mrežna oprema
19.07.2023 10:40
Posodobljeno 11 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kontronove širokopasovne rešitve Iskratel za optiko do doma številnih avstrijskih gospodinjstev

Skupina Kontron AG z vpeljavo aktivne širokopasovne opreme za optiko do doma (FTTH) operaterju Speed Connect Austria omogoča dostop do večgigabitne optične povezljivosti za številne prebivalce. Napredna dostopovna rešitev XGS-PON slovenskega podjetja Kontron (nekdanji S&T Iskratel) pa bo ključna pri zagotavljanju hitrejšega in bolj zanesljivega internetnega dostopa.
Svjetlana Kalaba, izvršna direktorica PE Širokopasovne rešitve v Kontronu. Foto: Kontron
Svjetlana Kalaba, izvršna direktorica PE Širokopasovne rešitve v Kontronu. Foto: Kontron

Več desetmilijonska pogodba med naročnikom Speed ​​​​Connect Austria in podjetjem Kontron Transportation, članom skupine Kontron AG in sestrskim podjetjem slovenskega Kontrona, za dostavo optičnih širokopasovnih izdelkov in storitev pri uvajanju njihovega odprtega omrežja FTTH (fibre-to-the-home) v Avstriji, je bila podpisana junija letos.

Številna gospodinjstva in podjetja bodo imela hitrejši dostop do interneta s širokopasovnimi izdelki produktne družine Iskratel, ki jih je razvil in izdelal slovenski Kontron. Izvedbena dela so se začela že konec junija, v mesecu dni bodo tako že prva gospodinjstva, podjetja in občine v Spodnji Avstriji priključene na optično širokopasovno omrežje naslednje generacije.

»Naša napredna dostopovna rešitev XGS-PON, vključno z optičnimi linijskimi terminali (OLT) in optičnimi omrežnimi terminali (ONT) iz družine širokopasovnih izdelkov Iskratel, bo v kombinaciji z omrežno opremo in storitvami IT-infrastrukturnih rešitev igrala ključno vlogo pri zagotavljanju hitrejšega in bolj zanesljivega internetnega dostopa strankam Speed ​​​​Connect po vsej Avstriji,« je povedala Svjetlana Kalaba, izvršna direktorica poslovne enote Širokopasovne rešitve v kranjskem podjetju Kontron.

»S ponosom naznanjamo podpis pogodbe za dobavo in vzpostavitev omrežnih komponent in izvajanja storitev, ki začenja novo obdobje sodelovanja in nas, s skupno vizijo in predanostjo, uspešno poganja naprej k izvajanju našega omrežja Speed ​​Connect Austria FTTH,« je povzel Antonio de Vall, finančni direktor Speed ​​Connect Austria.

»Veseli nas, da prispevamo k hitrejšemu dostopu do interneta za številna gospodinjstva v Avstriji. Z našimi dolgoletnimi izkušnjami sistemskega in storitvenega integratorja bomo povezali vse člene in realizirali projekt za najboljše omrežne rešitve v svoji kategoriji,« je povedal Richard Neussl, podpredsednik za regiji DACH (Nemčija, Avstrija, Švica) in CEE (Češka, Slovaška, Madžarska, Hrvaška in Slovenija) ter Indijo pri Kontron Transportation.

Speed ​​​​Connect Austria je novoustanovljeni dobavitelj hitrih omrežij FTTH z najsodobnejšim standardom (na osnovi XGS-PON) za avstrijsko podeželje.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Kontron, d. o. o.
Za več informacij so vam na voljo pri Kontron, d. o. o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Kontron, d. o. o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več