Tiskalniki in skenerji
04.07.2022 10:46

Deli z drugimi:

Share

Konica Minolta z novim priznanjem za uresničevanje ciljev trajnostnega razvoja

Konica Minolta se je že šestič uvrstila na vodilni položaj na svetovnem seznamu Climate A List. CDP je mednarodna neprofitna organizacija, ki se ukvarja z dejavnostmi za uresničevanje trajnostnega gospodarstva.
Foto: Konica Minolta
Foto: Konica Minolta

CDP Worldwide-Japan bo 19. januarja 2022 organiziral spletni dogodek, na katerem bo predstavil podjetja, vključena na seznam CDP Climate A List 2021. Kot predstavnik enega od podjetij s Climate A List seznama, bo na dogodku imel govor tudi gospod Shoei Yamana, predsednik in izvršni direktor družbe Konica Minolta.


Climate A List

Climate A List sestavljajo podjetja, ki so bila priznana kot vodilna na svetovni ravni v smislu zastavljenih ciljev ter sprejetih ukrepov za boj proti podnebnim spremembam in razkrivanja informacij. Od približno 12.000 podjetij po vsem svetu, ki so bila zajeta v raziskavo CDP, je bilo samo 204 podjetij uvrščenih na Climate A List 2021 seznam. Uvrstitev na ta seznam je priznanje za njihova prizadevanja za zmanjšanje emisij CO2, blažitev podnebnih sprememb in prispevek k nizko-ogljičnemu gospodarstvu.


Pristop družbe Konica Minolta k problemom podnebnih sprememb

Konica Minolta si prizadeva prispevati k uresničevanju ciljev trajnostnega razvoja (Sustainable Development Goals – SDG), ter hkrati spodbujati razvoj poslovne skupnosti in človeške družbe. Združeni narodi so s 17 cilji trajnostnega razvoja razvili globalno celostno strategijo za premagovanje trenutnih glavnih globalnih izzivov. Zlasti v zvezi s ciljem trajnostnega razvoja ‘Podnebni ukrepi’ je družba Konica Minolta Business Solutions Europe že sprejela veliko ukrepov, pri čemer se osredotoča zlasti na odgovorno rabo energetskih virov:

  • Od leta 2018 je evropski sedež ogljično nevtralen.
  • Evropski sedež ter podružnice v Belgiji, Litvi, na Nizozemskem, v Nemčiji, Združenem kraljestvu, Avstriji, na Švedskem, Norveškem, v Španiji in na večini lokacij v Franciji uporabljajo električno energijo iz obnovljivih virov. Z globalno vključitvijo v program RE100 se je podjetje zavezalo, da bo do leta 2050 pridobivalo 100-odstotno energijo iz obnovljivih virov.
  • Od uvedbe programa ‘Omogočanje ogljične nevtralnosti’ leta 2015, so podjetje in njegove stranke skupaj nadomestili za več kot 40.000 ton emisij CO2.
  • Leta 2019 je Konica Minolta uvedla storitev bizhub ECO, ki vključuje vnaprej nastavljeno ekološko konfiguracijo barvnih večnamenskih perifernih naprav (multifunkcijskih tiskalnikov) in sponzoriranje sajenja novih dreves v sodelovanju s podjetjem Treedom.
  • Leta 2020 je Konica Minolta predstavila AIRe Link, orodje za oddaljeno vizualno podporo, ki ji je do sedaj prihranilo več kot 853.000 kilometrov poti do strank, oziroma več kot 3.000 obiskov strank na njihovih lokacijah. S tem ni bilo proizvedeno približno 104 tone emisij COkot bi jih sicer.
  • Da bi preusmerila prevoz s cestnega na železniški ali vodni, družba Konica Minolta v Evropi kot prevozno sredstvo od pristanišča Rotterdam na Nizozemskem, do svojega glavnega skladišča v Emmerichu v Nemčiji, uporablja transportne barke, ki plujejo po reki Ren.

Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Konica Minolta tiskalniki Konica Minolta

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Minifilm d.o.o.

Mala ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 730 865, 05 90 64 668
Pisarne brez papirja in digitalizacija dokumentov postajajo nekaj vsakdanjega za vse vrste poslovanja. Podjetja mrzlično iščejo enostavne načine za shranjevanje in zaščito kritičnih ... Več
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več