Poslovne rešitve
21.10.2021 14:49
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Konica Minolta s storitvami podatkovnega centra v oblaku

Ta paket infrastrukture kot storitve (IaaS) omogoča organizacijam, da zmanjšajo stroške in delo, povezane z njihovo IT infrastrukturo, hkrati pa povečajo varnost.

“Sposobnost uporabe razširljivih modelov v oblaku na zahtevo, za doseganje stroškovne učinkovitosti in neprekinjenega poslovanja, daje zagon podjetjem, s katerim lahko pospešijo svoje načrte digitalne poslovne preobrazbe.”[1]

Potreba po uporabi oblaka kot dela digitalne preobrazbe je nesporna. Zato pod imenom Konica Minolta Cloud Data Center Services, Konica Minolta sedaj v svoj portfelj storitev v oblaku dodaja pomembno komponento, “infrastrukturo kot storitev” (IaaS) in s tem svojim strankam omogoča, da svojo informacijsko infrastrukturo premaknejo v oblak, odgovornost pa prevzame Konica Minolta. To osvobodi IT ekipe strank nalog fizičnega računalništva, shranjevanja in omrežne infrastrukture, ter jim omogoča, da se osredotočijo na inovativne naloge, ki vodijo k digitalni preobrazbi njihovega podjetja. Storitev se postopoma uvaja na vse evropske trge.

Zmanjšanje investicijskih stroškov za strojno opremo

Več kot denarja podjetja namenijo za osnovna sredstva, kot je strojna oprema, manj prostega denarnega toka ostane za preostanek poslovanja, kar lahko ovira kratkoročno poslovanje in projekte strank. Nenačrtovani nakupi strojne opreme, podaljšanje licenc in nadgradnje infrastrukture lahko privedejo tudi do spiralno naraščajočih stroškov, ki jih je težko dohajati.
 
Uporaba storitev Konica Minolta podatkovnega centra v oblaku pomeni, da podjetjem ni več treba kupovati strežnikov, dragega prostora za podatkovne centre in dodatne mrežne opreme. Paket infrastruktura kot storitev ali IaaS, ponuja virtualno informacijsko infrastrukturno okolje, vključno z navideznim omrežjem, navideznim pomnilnikom in viri navideznega strežnika v podatkovnih centrih Konice Minolte v Hannovru v Nemčiji in Stockholmu na Švedskem.

Zahvaljujoč oblaku lahko podjetja odpravijo svoje stroške, povezane z novo strojno opremo, kar izboljša denarni tok. Poraba za informacijsko tehnologijo je pregledna zaradi enotne mesečne tarife in možnosti učinkovitega povečevanja ali zmanjševanja paketa glede na dejansko potrebo.


 
Zaščita pred izgubo podatkov

Lokalne rešitve za shranjevanje so lahko dovzetne za tveganja, kot so izpad električne energije, požar, kraja in izguba povezave. Zaradi izpadov in izgube podatkov podjetja ne morejo učinkovito poslovati, kar lahko povzroči katastrofalne težave, zlasti, če se informacije o strankah ali organizacijah izgubijo ali so ogrožene.

Konica Minolta podatkovni center v Nemčiji je certificiran v skladu z ISO27001 in DIN EN 50600. Izpolnjuje najvišje varnostne standarde in zagotavlja skladnost s smernicami GDPR. Podatkovni center na Švedskem se trenutno širi. Ko bodo proti koncu tega leta gradbena dela končana, bo izpolnjeval najvišje zahteve MSB (Švedska civilna agencija za izredne razmere) in bo imel najvišjo varnostno klasifikacijo (3).

Trenutno je podatkovni center v Nemčiji razdeljen na pet varnostnih con, na Švedskem pa na štiri varnostna območja (ko bodo gradbena dela na Švedskem končana, se bo to število povečalo na pet). Dostop ureja celovit koncept upravljanja dostopa, ki za prehajanje skozi cone zahteva različne stopnje preverjanja pristnosti. Da se zagotovi dostop do strežniške opreme samo tistim z ustreznim pooblastilom, se vsako gibanje znotraj podatkovnega centra skrbno spremlja in beleži. Alarmi se zbirajo v centralnem repozitoriju, kritični dogodki pa se samodejno poročajo in obravnavajo na podlagi SLA.

Vsi podatki strank so učinkovito zaščiteni z namenskim sistemom za neprekinjeno varnostno kopiranje. Strankam je na platformi zagotovljena popolna omrežna izolacija, vključno z lastnim omrežnim segmentom, usmerjevalniki in požarnimi zidovi. Za še boljšo varnost je na voljo dodatna mikrosegmentacija prek razporejenih storitev požarnih zidov. To pomeni, da je namesto enega osrednjega požarnega zidu, ki lahko posledično predstavlja eno samo točko odpovedi, požarni zid porazdeljen (mikrosegmentiran). V primeru kršitve varnosti celoten sistem ni ogrožen.

Vse strežniške sobe imajo vsaj 90 minutno požarno odpornost in so v kombinaciji z infrardečimi detektorji dima in senzorji toplote opremljene s sistemom za zgodnje odkrivanje požara. Vgrajeni sistem za gašenje požara temelji na Novec 1230 (suha voda) in zagotavlja najvišjo varnostno mejo. Električni sistem kampusa v Nemčiji je zgrajen kot neprekinjen avtonomni sistem v kombinaciji z generatorji za zasilno napajanje, ki so varni pred izpadom. Podatkovni center na Švedskem ima dva neodvisna vira napajanja (sistem napajanja 2N) s tehnologijo več redundantnih blokov. Zaradi teh ukrepov generatorji zagotavljajo vsaj 72 (Nemčija) ali 24 (Švedska) ur neodvisnega delovanja.

“Zelo smo veseli, da lahko še bolj razširimo svojo ponudbo paketov storitev v oblaku. Poleg naših novih paketov infrastruktura kot storitev, lahko naše stranke svoje storitve v oblaku, kupljene pri podjetju Konica Minolta, dopolnijo tudi s paketi programska oprema kot storitev (SaaS), kot so naše storitve tiskanja v oblaku. To jim omogoča, da uporabljajo celovite storitve v oblaku iz enega samega naslova. Tveganje za svojo celotno IT infrastrukturo tako prenesejo na naše strokovnjake in imajo samo eno kontaktno točko. Prav tako dobijo okolje v oblaku, ki je posebej prilagojeno njihovim potrebam. Zavedamo pa se tudi svoje odgovornosti pri ravnanju z omejenimi viri. Zato naši podatkovni centri uporabljajo 100% zeleno energijo.”
Arben Kastrati, vodja ITS oddelka v podjetju Konica Minolta Slovenija.

Švedski podatkovni center ima tudi certifikat ISO 14000 (nemški je v fazi pridobivanja in ga bo kmalu dobil).

[1]Gartner napoveduje, da se bodo stroški javnega oblaka na končnega uporabnika po vsem svetu, do konca leta 2021 povečali za 18 %.
Gartner, 2020, https://www.gartner.com/en/newsroom/press-releases/2020-11-17-gartner-forecasts-worldwide-public-cloud-end-user-spending-to-grow-18-percent-in-2021  

Vas zanima več iz te teme?
Konica Minolta

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Minifilm d.o.o.

Mala ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 730 865, 05 90 64 668
Pisarne brez papirja in digitalizacija dokumentov postajajo nekaj vsakdanjega za vse vrste poslovanja. Podjetja mrzlično iščejo enostavne načine za shranjevanje in zaščito kritičnih ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

Biro oprema Žolnir d.o.o.

Kovinarska ulica 10, 3000 Celje, Tel: 03 491 94 00
Ali lahko vaša pisarna funkcionira brez pisarniške opreme? Ste se kdaj vprašali, katere so glavne prednosti sodobne pisarniške opreme na vašem delovnem mestu? Vse odgovore ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več