Programska in razvojna orodja
03.06.2021 09:00
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Konica Minolta lansira Aire Link

V enem letu smo prihranili za več kot 190.000 kilometrov službenih potovanj.
AIRe Link omogoča podjetjem, da sama prepoznajo ali rešijo težave s svojo opremo za tiskanje in/ali tisk, medtem ko jih Konica Minolta podpira na daljavo.
AIRe Link omogoča podjetjem, da sama prepoznajo ali rešijo težave s svojo opremo za tiskanje in/ali tisk, medtem ko jih Konica Minolta podpira na daljavo.

Konica Minolta po uspešni pilotni fazi lansira AIRe Link in si prizadeva prihraniti milijardo kilometrov službenih potovanj v naslednjih petih letih. Glede na pandemijo COVID-19, Konica Minolta krepi storitve na daljavo v Evropi. Po uspešni pilotni fazi, ki je trajala eno leto, Konica Minolta sedaj uvaja novo orodje za oddaljeno vizualno podporo AIRe Link in prehaja iz odprte beta različice v produkcijsko različico. AIRe Link omogoča podjetjem, da sama prepoznajo ali rešijo težave s svojo opremo za tiskanje in/ali tisk, medtem ko jih Konica Minolta podpira na daljavo. Konica Minolta poleg tega rešitev ponuja zunanjim podjetjem za uporabo v drugih panogah.

“Pandemija koronavirusa je postavila pod vprašaj obstoj številnih postopkov servisiranja in podpore. Tudi v podjetju Konica Minolta smo se morali vprašati, kako lahko zagotovimo, da so naše storitve še vedno visoke kakovosti, hkrati pa se, da ne bi ogrozili zdravje naših kupcev in zaposlenih, izogibamo potovanjem do naših strank. Kot rezultat smo razvili koncept “privzete storitve na daljavo”.

Kot pove že ime, želimo že privzeto ponuditi storitve na daljavo. Za naše stranke to predvsem pomeni, da bodo naše storitve prejeli veliko hitreje in posledično bodo njihove težave rešene bistveno hitreje. “Vsakič, ko se izognemo potovanju na lokacijo stranke prihranimo tudi pri emisijah CO2“, je poudaril Matic Zaletel, vodja servisne službe in podpore v podjetju Konica Minolta Slovenija. “AIRe Link je popoln dodatek k našemu “privzete storitve na daljavo” konceptu”.

Uporaba AIRe Link vodi do hitrejšega prepoznavanja težav in njihovega odpravljanja na daljavo. To tehnikom pomaga zmanjšati obiske na lokaciji stranke, hitreje odpraviti težave, zmanjšati stroške in prihraniti pri emisijah CO2. V letu, od kar uporabljamo AIRe Link, smo samo v Evropi “prihranili” že več kot 3.800 obiskov pri strankah, kar je enako 190.000 prevoženih kilometrov. To ustreza 26,7 tonam emisij CO2. Z interno uporabo AIRe Link in s ponudbo zunanjim podjetjem želimo v naslednjih petih letih prihraniti milijardo kilometrov službenih potovanj, kar je enakovredno manjšemu izpustu CO2 emisij kar za 168 tisoč ton “.

S pomočjo kamere na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku stranke, AIRe Link kot rešitev v oblaku, tehničnemu strokovnjaku omogoča da vidi, kar vidi stranka. Namesto namestitve aplikacije ali ustvarjanja računa mora stranka le klikniti na povezavo v povabilu, poslanim prek besedilnega sporočila in seja se odpre v brskalniku pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Tehnični strokovnjak lahko s pomočjo kazalca v živo ali slike na posnetku zaslona stranke zagotovi vizualno navigacijo med analizo težave in vodi stranko skozi postopek odprave težave.

Da bi zmanjšala obiske na lokacijah strank, zagotovila večjo ekološko varnost, zmanjšala emisije CO2, povečala zadovoljstvo strank in povečala učinkovitost svojih storitev in podpore, Konica Minolta AIRe Link rešitev že uporabila za servisne skupine v 26 od svojih 30 nacionalnih Konica Minolta podjetij, ki delujejo v okviru matičnega podjetja Konica Minolta Europe.

AIRe Link za druge panoge

Poleg tega, da se AIRe Link interno uporablja v Konica Minolta podjetjih v Evropi, za vzdrževanje naprav ali strojev pri strankah, AIRe Link uporabljamo tudi v drugih panogah. Med odprto beta fazo je več kot 1200 servisnih strokovnjakov iz zunanjih podjetij že ustvarilo račun v AIRe Link. Primer tega je Bruker Corporation, svetovno podjetje, ki dobavlja visoko zmogljive znanstvene instrumente in visoko vrednostne analitične in diagnostične rešitve za molekularne in materialne raziskave za industrijske in uporabne analize. Podjetje ima tudi ekipo servisnih strokovnjakov s sedežem v Brnu na Češkem. Od tam podpira številne kupce v vzhodni Evropi, ki uporabljajo Daltonik inštrumente.

“Če imamo težavo z našim Bruker Daltonik inštrumentom, nam AIRe Link omogoča, da takoj vidimo, kar vidi stranka. Pogosto lahko z AIRe Link na daljavo prepoznamo ali celo odpravimo težavo, s čimer se izognemo potovanju na lokacijo stranke. Stranka je zadovoljna, ker pride do rešitve težave hitreje, mi pa poleg tega, da smo uspešno takoj opravili težave, prihranimo še potne stroške in emisije ogljika. S tem se bistveno izboljša zadovoljstvo strank in hkrati zagotavlja dobro počutje servisnega osebja”, pravi David Burian, vodja servisne službe pri podjetju Bruker. Po tej pozitivni izkušnji in tisočih evrov prihrankov pri nudenju servisnih storitev, je podjetje Bruker kot standardno storitev vključilo v svojo ponudbo podpore in servisiranja tudi AIRe Link.

AIRe Link je na voljo v dveh različicah: brezplačni osnovni različici in profesionalni različici za 360 € na uporabnika na leto. Stranke, ki so se AIRe Link pridružile v odprti beta fazi, so poročala o prihranku stroškov storitve v višini tudi do 10.000 EUR na uporabnika na leto. Če pogledamo ta vidik, strošek za AIRe Link zagotavlja takojšnjo donosnost naložbe.

Glavne prednosti in uporabnost AIRe Link so prepoznali tudi pri Keypoint Intelligence, saj je Konica Minolta že drugič prejela nagrado “BLI PaceSetter” za servisiranje in podporo 2020-2021 v zahodni Evropi.

Za več informacij obiščite: aire.link ali konicaminolta.si

Vas zanima več iz te teme?
Konica Minolta tiskalniki Konica Minolta Aire Link

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Plemljeva ulica 2, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ... Več