Poslovne rešitve
14.05.2024 12:00

Deli z drugimi:

Share

Konica Minolta je prejela priznanje za trajnostni razvoj za leto 2024

Konica Minolta je prejela 'ECOVADIS GOLD MEDAL SUSTAINABILITY RATING FOR 2024’ priznanje za trajnostni razvoj za leto 2024.

Podjetje je uvrščeno med najboljših 5% podjetij v vseh panogah.

Konica Minolta s ponosom sporoča, da se je uvrstila med najboljših 5% podjetij v vseh panogah, ocenjenih s strani EcoVadis. Konica Minolta je prejela ECOVADIS GOLD MEDAL SUSTAINABILITY RATING FOR 2024 (že deveto zaporedno) kot priznanje za dosežke na področju trajnostnega razvoja, s čimer se je uvrstila v vrh podjetij, ki jih je EcoVadis ocenjeval v zadnjih 12 mesecih.

EcoVadis ponuja vodilno rešitev za spremljanje trajnosti v globalnih dobavnih verigah. Z inovativno tehnologijo in strokovnim znanjem o trajnostnem razvoju si prizadeva pritegniti podjetja in jim pomagati pri sprejemanju trajnostnih praks. EcoVadis z zanesljivim ocenjevanjem trajnostne uspešnosti zagotavlja celovite povratne informacije, primerjalno analizo in orodja, ki podjetjem omogočajo, da se podajo na pot nenehnih izboljšav.

EcoVadis postopek ocenjuje družbeno odgovornost podjetij na štirih ključnih področjih: okolje, delo ter človekove pravice, etika in trajnostno naročanje. V poročilu EcoVadis o oceni trajnostnega razvoja družbe Konica Minolta je navedeno, da “izkazuje napreden sistem trajnostnega upravljanja, ki zajema vse štiri obravnavane teme”.

“Devet let zapored prejeta medalja EcoVadis je dokaz naše globalne zavezanosti na globalni ravni podjetja k pozitivnemu okoljskemu in družbenemu vplivu s pomočjo lastnih pobud in programov podjetja ter podpiranjem ciljev mednarodnih programov”.
Matjaž Babnik, Vodja marketinga v podjetju Konica Minolta Slovenija

Reševanje globalnih okoljskih izzivov, pomoč družbi pri razvoju in rasti ter dobro korporativno delovanje so temelji okoljske, družbene in upravljavske politike družbe Konica Minolta (ESG), ki temelji na ciljih trajnostnega razvoja Združenih narodov. Podjetje se osredotoča na izboljšanje trajnosti svojih dejavnosti in svojega mesta v krožnem gospodarstvu, pa tudi na reševanje podnebne krize in zmanjševanje onesnaževanja.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več