Računalništvo, telefonija
08.07.2016 16:32

Deli z drugimi:

Share

Konica Minolta je prejela nagrado “EcoVadis Gold Rating”!

EcoVadis certifikat
EcoVadis certifikat

Letos je Konica Minolta prejela nagrado “EcoVadis Gold Rating”, ki nas postavlja med prva 2% podjetij, ki si uspešno prizadevajo za trajnostni razvoj. Ne le to, Konica Minolta spada med prvih 6% dobaviteljev v kategoriji proizvajalcev računalnikov in zunanjih računalniških naprav.

“Trajnostni razvoj je zapisan v dolgoročni plan razvoja našega podjetja. Naš cilj je, potrošnikom uporabiti opremo, ki bazira na zeleni tehnologiji in ima kot taka minimalen vpliv na okolje, kot tudi na delovno okolje, kjer se oprema nahaja. Prejem “EcoVadis CSR Scorecards” nagrade za nas pomeni potrditev, da smo z našim trajnostnim dolgoročnim načrtom na pravi poti in da se razvijam v podjetje, ki v največji meri izkazuje svojo odgovornost do okolja in družbe”, nam je povedal Matjaž Babnik, vodja marketinga v podjetju Konica Minolta Slovenija.

Preko “EcoVadis CSR Scorecards” (metodologija merjenja) se meri uspešnost podjetja na podlagi obsežne, večplastne lestvice z najvišjo stopnjo nadzora, verodostojnosti in zaupanja. Zanesljive ocene CSR zajemajo 21 indikatorjev, 150 proizvodov in kar 110 držav. Vsi rezultati so razdeljeni v 3 kategorije: ljudje, procesi in platforma. Ključ CSR sistema je prav EcoVadis metodologija, ki zajema 4 glavne teme:

– varstvo okolja,

– poštena delovna praksa,

– etika in poštena poslovna praksa,

– oskrbovalna veriga.

Več informacij o EcoVadis CSR najdete na tej povezavi.

Več informacij o okoljskih aktivnostih najdete na tej povezavi.

Več informacij o družbeno koristnih aktivnostih najdete na tej povezavi.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku