Računalništvo, telefonija
29.10.2019 06:18
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Konec za pametne mobilne telefone, ki bi lahko spremenili vse

Pametni mobilni telefon RED Hydrogen One žal ne bo dočakal končne različice.
Pametni mobilni telefon RED Hydrogen One žal ne bo dočakal končne različice.

Podjetje RED, ki se ukvarja s proizvodnjo nadvse zmogljivih videokamer visokega cenovnega razreda, je že leta 2017 razkrilo prvi prototip lastnega pametnega mobilnega telefona, ki bo celotno zadevo dvignil na povsem novi nivo. To je namreč šlo za edinstven pametni mobilni telefon Hydrogen One, ki je po kakovosti zajetih videoposnetkov lahko brez težav opravil s celotno konkurenco. Poleg tega bi bilo pametni mobilni telefon RED Hydrogen One mogoče uporabljati tudi za zajem tridimenzionalnih vsebin.

Pametni mobilni telefon RED Hydrogen One je bil za nameček opremljen z bogato paleto napredne tehnologije, predvsem na področju kamere. Gumb za vklop naprave je bil hkrati bralnik prstnih odtisov, na voljo pa je bil celo namenski gumb za pričetek snemanja videoposnetkov. Tu smo našli še stereo zvočnike, na hrbtni strani pa sta bila na voljo dva digitalna fotoaparata za zajem fotografij in videoposnetkov. Piko na i pa je dajal poseben hologramski zaslon, na katerem smo lahko brez posebnih očal gledali tridimenzionalne vsebine. Poleg tega bi ta po vsej verjetnosti lahko ponujal modularne komponente.

Čeprav je pametni mobilni telefon RED Hydrogen One predstavljal težko pričakovano evolucijo, ta žal ne bo ugledal luči sveta. Lastnik podjetja Jim Jannard je namreč v izjavi za javnost zapisal, da odhaja v pokoj in da je projekt Hydrogen zaključen za vedno. Tisti, ki pa so prototip izjemnega telefona kupili, pa bodo lahko še vedno računali na podporo. Upajmo pa, da bo kakšno drugo podjetje odkupilo patente povezane s pametnim mobilnim telefonom RED Hydrogen One in nadaljevalo z razvojem, saj gre za izjemno napravo brez primere.


Prijavi napako v članku