Telefoni
Računalništvo, telefonija
29.03.2024 13:00

Deli z drugimi:

Share

Končno mobilna kamera, s katero ne boste zamudili nobenega trenutka

Življenje se odvija v hitrem tempu. Ko poskušate ujeti vznemirljive trenutke in shraniti pomembne spomine, potrebujete fotoaparat, ki je pripravljen na ta tempo. Vstopite v serijo Galaxy S24 – izboljšano z umetno inteligenco, odzivno in v trenutku pripravljeno na vrhunsko fotografsko akcijo.

Z naborom vsestranskih orodij fotoaparata in funkcij urejanja, ki jih poganja Samsung ProVisual Engine, se serija Galaxy S24 poslovi od težav, ubadanja z nastavitvami in dolgotrajnega urejanja ter omogoči novo, lahkotno fotografsko izkušnjo. Ne glede na to, ali gre za spontan trenutek, kot je pes, ki skoči čez ograjo, ali iskren trenutek na družinskem srečanju, boste pripravljeni, da hitro in natančno ohranite bežne trenutke.

Šest funkcij ProVisual Engine, ki vam pomagajo ujeti življenje, ko se dogaja

Fotografija gibanja – Z novimi možnostmi fotografiranja v gibanju, ki jih ponuja serija Galaxy S24, je mogoče ujeti vse dinamične podrobnosti izjemnega plesalca, brejkerja Kida Karama, znanega pod imenom b-boy, ki je del ekipe Team Galaxy, ne da bi zamudili en sam njegov ekstremen gib. S snemanjem predogleda do tri sekunde, Fotografija gibanja zajame kratek razpon gibanja v akciji in ga sestavi v eno samo gibljivo sliko.[1]

V aplikaciji Urejevalnik lahko izberete poljuben kader iz posnetka gibanja in ga shranite kot samostojno fotografijo. Zaradi samodejnega povečanja velikosti z umetno inteligenco lahko izbrani posnetek shranite kot sliko visoke ločljivosti, ki jo sestavlja 12 MP za bogatejše podrobnosti. Funkcija Fotografija gibanja omogoča tudi možnost super visokega dinamičnega razpona (HDR), ki zagotavlja kristalno čiste fotografije tudi pri snemanju v umetno osvetljenem okolju.

V aplikaciji Galerija lahko celoten trisekundni posnetek gibanja združite v eno fotografijo z dolgo osvetlitvijo. Tako lahko na primer na eni fotografiji zajamete spektakularno gibanje in barve ognjemeta nad glavo. Prek aplikacije Enhance-X lahko uporabite tudi druge učinke, kot je Enkratni posnetek (Single Take).

Hitrejša hitrost zaklopa med posnetki – S 30-odstotnim povečanjem hitrosti zaklopa med posnetki v primerjavi s prejšnjo serijo lahko kamera Galaxy S24 serije naredi več fotografij v krajšem času. Tako lahko kristalno čiste fotografije posnamete v hitrem zaporedju, ne da bi morali upočasniti obdelavo slik. Ko boste naslednjič ujeli svojega psa v parku, boste s hitrejšimi posnetki lahko ujeli vsak dragocen trenutek, ne da bi ga zamudili.

Instant Slow-mo – Za trenutke, v katerih želite resnično uživati, kot je posnetek hčerke, ki je dosegla zmagoviti gol na nogometni tekmi, ali stric, ki se razgibava na plesišču poročne zabave, vam je na voljo funkcija Instant Slow-mo (Instant počasni posnetki), saj za snemanje ni potrebna predhodna nastavitev. S pomočjo tehnologije umetne inteligentne Pretvorba hitrosti sličic (AI FRC) lahko serija Galaxy S24 pretvori videoposnetke HD 24fps do UHD 60fps v upočasnjene posnetke. Videoposnetki FHD 240fps do UHD 120fps s počasnim posnetkom lahko postanejo še boljši s super počasnim posnetkom. Z ustvarjanjem novih vmesnih kadrov gibanja na podlagi že obstoječega videoposnetka Instant Slow-mo vsakič doseže svilnato gladke in zelo podrobne posnetke. Od konca marca bo funkcija Instant Slow-mo podprla tudi za videoposnetke 480 × 480 s 24 sličicami na sekundo, kar bo uporabnikom omogočilo enostavno ustvarjanje video vsebin, primernih za družbene medije.

Za doseganje teh učinkov počasnih posnetkov serija Galaxy S24 uporablja zmogljivo tehnologijo UI Pretvorba hitrosti sličic (FRC):

  • ●      Najprej UI FRC vzame vsaka dva kadra iz videoposnetka, kot je bil prvotno posnet, in z modelom globokega učenja analizira in izlušči informacije o gibanju.
  • ●      S pridobivanjem teh informacij se določijo razlike med kadri in UI FRC pomaga interpolirati vmesne kadre, zaradi katerih je gibanje videoposnetka počasnejše.
  • ●      Ta postopek se izvede dvakrat, v kvadratni in obratni dimenziji, da se poveča natančnost novih, dodatnih kadrov, ki so bili ustvarjeni.
  • ●      Nato se izvedeta dva postopka združevanja: Fusion Map in Residual. Fusion Map zazna in izloči 2D obrise, ki pomagajo zaznati razlike v gibanju med posnetki, Residual pa doda dodatne popravke in naknadne popravke drobnih podrobnosti za večjo natančnost. Tako lahko funkcija izjemno hitro ustvari natančne vmesne posnetke.
  • ●      Ko je postopek končan, se rezultati teh dveh postopkov še zadnjič združijo, da se izdelajo končni vmesni posnetki, ki jih ustvari umetna inteligenca in ki dajejo videoposnetku tekoče upočasnjeno gibanje in natančne podrobnosti.

Dvojno snemanje – Včasih je vaš odziv na trenutek prav tako neprecenljiv kot trenutek sam. Z dvojnim snemanjem lahko hkrati snemate s sprednjo in zadnjo kamero, tako da lahko vaši bližnji vidijo ne le, kako čudovit je bil pogled z vrha gore, temveč tudi, kako navdušeni ste bili, ko ste ga končno dosegli.

Dvojno snemanje, ki je nadgrajeno s prejšnje funkcije režijskega načina, zdaj omogoča snemanje z dvema zadnjima kamerama hkrati, na primer z ultra široko s 3-kratno povečavo, pri čemer je pri Galaxy S24 in S24+ podprta ločljivost Full HD, pri Galaxy S24 Ultra pa Full HD in Ultra HD. S funkcijo Preview Snap lahko iz posnetka kadar koli izluščite posnetek slike, medtem ko namenski blok procesorja slikovnega signala (ISP) in izboljšane zmogljivosti ISP podpirajo boljši šum in svetlost videoposnetka.

10 vrst filtrov ND – Filtri naravne gostote (ND) so pogosto pritrjeni na profesionalne kamere in pomagajo pri omejitvi svetlobe, zmanjšanju šuma ali podaljšanju osvetlitve. Takšni nastavki niso potrebni, saj je v kamero Galaxy 24 serije vgrajenih 10 različnih filtrov ND, ki omogočajo največjo izbiro in nadzor uporabnika. Fotografije z ND-filtri sintetizirajo več posnetkov naenkrat in analizirajo gibanje predmetov, da ustvarijo eno samo nepremično sliko z jasnim občutkom živega gibanja, na primer na fotografijah valov ali slapov.

Enkratni posnetek – Funkcija enkratnega posnetka v telefonu Galaxy vam omogoča, da z enim samim dotikom zajamete različne vrste posnetkov, skupaj do osem, na podlagi enega posnetka. To pomeni, da vam ni treba izgubljati časa z vnaprejšnjim premislekom o najboljšem načinu fotoaparata, če želite na hitro posneti prijatelja, ki odpira darilo za rojstni dan, ki ste mu ga podarili.

Umetna inteligenca izboljšuje tudi zmogljivosti zaznavanja položajev in skeletov v Enkratnem posnetku (Single Take). Prej je bilo natančno prilagojeno za analizo gibanja ljudi, zdaj pa lahko zaznava tudi hišne ljubljenčke in v realnem času sledi njihovim položajem in hitrim gibom ter tako zagotavlja najboljše fotografije, videoposnetke in kolaže vaših skakajočih psov in mačk. Če na primer človek skače v zraku, zaznavanje skeleta ugotovi, kdaj je subjekt na najvišji točki, in ta posnetek uporabniku predstavi kot najboljšo sliko. Pri uporabi za vašega hišnega ljubljenčka analizira njegove poze in zajame trenutek, ki najbolje prikazuje njegove obrazne značilnosti.


[1]  Če je v okolju premalo svetlobe, se lahko funkcija Fotografija gibanja samodejno onemogoči in namesto tega se aktivira nočni način. S tapkanjem simbola lune na dnu zaslona lahko uporabnik izklopi nočni način in se znova vrne na snemanje gibanja.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več