Računalništvo, telefonija
14.12.2015 07:45

Deli z drugimi:

Share

Kompaktni prenosniki Xiaomi že aprila 2016?

Kompaktni prenosniki Xiaomi bodo preko svetovnega spleta po vsej verjetnosti dosegljivi tudi nam.
Kompaktni prenosniki Xiaomi bodo preko svetovnega spleta po vsej verjetnosti dosegljivi tudi nam.

Pred kratkim smo poročali, da naj bi podjetje Xiaomi s pomočjo dveh poslovnih partnerjev že v naslednjem letu ponudilo v prodajo prenosne računalnike, ki bodo skoraj zagotovo ponujali odlično razmerje med zmogljivostjo in maloprodajno oceno. Prvi izdelki podjetja Xiaomi naj bi bili na področju osebnih računalnikov pravzaprav kompaktni prenosni računalniki, s katerimi naj bi uspešno podjetje konkuriralo celo prenosnim računalnikom Apple družine MacBook Air. Najnovejše spletne govorice pa kažejo na to, da naj bi bila kompaktna prenosnika nared za prodajo že aprila prihodnjega leta.

Podjetje Inventec bo za Xiaomi izdelalo prenosni računalnik z 12,5-palčnim (31,8-centimetrskim) zaslonom, medtem ko bo podjetje Compal Electronics izdelalo 13,3-palčni (33,8-centimetrski) zaslon visoke ločljivosti. Najzmogljivejši model naj bi razpolagal s procesorjem Intel s sredicami Haswell, sistemskim pomnilnikom kapacitete osem gigabajtov in grafično kartico Nvidia GeForce GTX 760m z dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika. Na pogopnu Solid State pa naj bi bil nameščen operacijski sistem Linux s prirejenim grafičnim vmesnikom, ki naj bi spominjal celo na Applov sistem MacOS X.

Tako kot pametni telefoni bodo tudi prenosni računalniki podjetja Xiaomi naprodaj le na svetovnem spletu. Strokovnjaki ocenjujejo, da bo njegove nove izdelke mogoče kupiti po vsem svetu, tudi v Sloveniji, maloprodajna cena njegovih prenosnih računalnikov pa naj bi bila precej nižja od konkurence.


Prijavi napako v članku