Aplikacije in dodatni programi
03.12.2013 14:58
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Koliko seva vaš pametni telefon?

Pametni telefoni so postali že skoraj nepogrešljiv del našega življenja. Ponujajo neštete možnosti uporabe, zaradi česar jih neprestano nosimo s seboj. Koliko škode pa nam povzročijo s svojim sevanjem?
Z aplikacijo e-karta EMS lahko ugotovite, kolikšni količini sevanja ste izpostavljeni.
Z aplikacijo e-karta EMS lahko ugotovite, kolikšni količini sevanja ste izpostavljeni.

Z mobilno aplikacijo e-karta EMS lahko ugotovite, kolikšne so obremenitve zaradi visokofrekvenčnih elektromagnetnih sevanj in izpostavljenosti zaradi uporabe mobilnega telefona.

Z aplikacijo je mogoče pregledovati podatke o izpostavljenosti visokofrekvenčnim EMS in podatke o visokofrekvenčnih virih EMS v bližini. V zavihku Karta so predstavljene sevalne obremenitve na višini enega metra nad tlemi zaradi virov visokofrekvenčnih sevanj, ki so v okolju. To so bazne postaje ter radijski in televizijski oddajniki. Več podatkov je na voljo v zavihku Bližnji viri, kjer se nahajajo osnovni podatki o viru, na katerega je mobilni telefon trenutno priključen, bližnjih virih in še več podatkov o jakosti sevanja na trenutni lokaciji.

Zaradi tehnoloških možnosti in dostopnosti do podatkov aplikacija za platformo Android podpira še dodatne funkcionalnosti spremljanja izpostavljenosti EMS med klicanjem in podaja napotke, kako to izpostavljenost še dodatno zmanjšati. V zavihku Moj mobi so na voljo podatki o sevanju mobilnega telefona, in sicer o izpostavljenosti med zadnjim klicem in v zadnjih sedmih dneh, na voljo pa je tudi podatek o največji SAR-vrednosti vašega telefona.

Mobilna aplikacija e-karta EMS je na voljo za Android, Windows Phone, Symbian in iOS. Aplikacijo je razvil INIS. Vsebine so sofinancirane s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, projekta Forum EMS in Evropske unije (Evropski sklad za regionalni razvoj).

Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več