Operacijski sistemi
08.01.2015 12:28
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kodak presenetil vse s prvim pametnim mobilnikom Android

Pametni mobilni telefon Kodak IM5 z operacijskim sistemom Android se bo brez težav prikupil ljubiteljem selfijev.
Pametni mobilni telefon Kodak IM5 z operacijskim sistemom Android se bo brez težav prikupil ljubiteljem selfijev.

Ameriški proizvajalec fotografske opreme Kodak je pred dvema letoma na sodišče vložil zahtevo za zaščito pred upniki oziroma stečaj, ki predvideva nadzorovano reorganizacijo in finančno sanacijo podjetja. Po dveh letih trdega dela pa se je podjetju Kodak uspelo postaviti na noge, svojo srečo pa tokrat preizkuša s prvim lastnim pametnim mobilnim telefonom Android. Novost se bo brez težav prikupila ljubiteljem selfijev, saj omogoča izjemno hitro, enostavno deljenje vsebin na spletu, za zajem fotografij pa sta na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk in spletna kamera ločljivosti petih milijonov slikovnih točk.

Pametni mobilni telefon Kodak IM5 odlikuje še intuitiven uporabniški vmesnik, ki omogoča hiter, enostaven dostop do vseh glavnih funkcij naprave, kot so telefonski pogovori, sporočila, fotoaparat in stiki. Pričakovano je na voljo tudi enostavna možnost za neposredno tiskanje fotografij. Preostala strojna oprema novosti obsega še 5-palčni (12,7-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk, 8-jedrni procesor Mediatek frekvence 1,7 gigaherca in sistemski pomnilnik kapacitete osmih gigabajtov z možnostjo razširitve s pomnilniško kartico microSD. Na pomnilniku je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4 KitKat z možnostjo poznejše nadgradnje na novejši Android 5.0 Lollipop.

Pametni mobilni telefon Kodak IM5, ki je bil pripravljen v sodelovanju s podjetjem Bullitt, bo naprodaj proti koncu prvega četrtletja letošnjega leta, in sicer v beli in črni barvi. Novost bo relativno poceni, saj se bodo evropski trgovci od novosti pripravljeni ločiti že za okoli preračunanih 200 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku