29.03.2011 13:45

Deli z drugimi:

Share

Ko želite več – LUMIX DMC-LX5

Ločljivost 10,1 MP, f/2.0 LEICA DC VARIO-SUMMICRON leče, 24 mm širokokotni objektiv, 3.8x optični zoom, optični stabilizator POWER O.I.S., intuitiven ročni nadzor, gumb za izbiro razmerja slike, iA način, video format AVCHD Lite in 3.0" LED LCD.
LUMIX DMC-LX5
LUMIX DMC-LX5

Po dveh letih premora Panasonic s ponosom predstavlja novi vrhunski kompaktni model DMC-LX5. Po stopinjah vodilnega modela v kategoriji, LX3, novi model LX5 prinaša visoko občutljivo tipalo CCD z ločljivostjo 10,1 milijona točk z objektivom Leica z izjemno visoko vrednostjo zaslonke in vse tiste možnosti ročnega upravljanja, ki bi jih fotografski navdušenec lahko potreboval.

Model DMC-LX5 je opremljen z novim 24-milimetrskim objektivom LEICA DC VARIO-SUMMICRON, ki se ponaša z visoko ločljivostjo in izjemno visoko vrednostjo zaslonke F2,0. Prenovljeni objektiv omogoča še večjo raznolikost motivov, vključno s portreti, s svojim 3,8-kratnim razponom zooma do 90 mm (ustreznik 35-mm fotoaparata). Model DMC-LX5 s funkcijo inteligentnega zooma omogoča razširitev povečave na 5-kratni zoom. Objektiv sestavlja 10 elementov v 9 skupinah s 3 asferičnimi lečami in 5 asferičnimi površinami za doseganje minimalnega popačenja, visoke ločljivosti in minimalnih slikovnih motenj, kot so barvni odkloni, zameglitve ali odsevi.

Z novo možnostjo koračnega zooma je razpon zooma mogoče nastaviti na 24, 28, 35, 70 ali 90 mm preko enostavnega menija, tako kot bi pri fotoaparatu D-SLR zamenjali objektiv s fiksno goriščno razdaljo.

Novo visoko občutljivo, 1/1,63-palčno tipalo CCD z ločljivostjo 10,1 milijona točk ponuja dodatno razširitev dinamičnega razpona, saj je občutljivost večja za približno 31 %, zasičenost pa približno 38 % večja kot pri predhodniku LX3. Vrednost ISO lahko za boljši nadzor povečujete v korakih po 1/3 EV, maksimalna nastavitev ISO na ISO 12.800 pa omogoča fotografiranje tudi v izjemno temnem okolju (pri ločljivosti 3 milijone točk).

Razmerje slike se lahko nastavi neposredno, s stikalom za prestavitev razmerja slike na cilindru objektiva, izbirate pa lahko med nastavitvami 4:3, 3:2, 16:9 in novo možnostjo 1:1. Novo tipalo CCD modela DMC-LX5 zmore prikazati slike, posnete z objektivom pri nastavitvi od 24 do 90 mm v izbranem slikovnem razmerju 4:3, 3:2 ali 16:9, ne da bi bila slika zaradi goriščne razdalje obrezana. Način večkratnega razmerja slike omogoča fotoaparatu, da sočasno zajame posnetek v vseh treh razmerjih slike.

Model LUMIX DMC-LX5 je opremljen s procesorjem Venus Engine FHD za še hitrejšo in zmogljivejšo obdelavo slike. Tri centralne procesorske enote v tem slikovnem pogonu omogočajo izjemno pospešitev obdelave, ob izjemni energijski učinkovitosti. Hiter odziv fotoaparata, skupaj z zvočno hitrostjo samodejnega ostrenja, ki zagotavlja približno 40 % večjo hitrost, in hiter zagon olajšujeta fotografiranje nepričakovanih priložnosti.

Model LX5 omogoča snemanje videoposnetkov v visoki ločljivosti v zapisu AVCHD Lite pri izhodni hitrosti 25 slik na sekundo. Fotoaparat je opremljen tudi s funkcijo Dolby Digital Creator, ki skrbi za visoko kakovost posnetega zvoka. Med snemanjem videoposnetkov je moč uporabljati vse ključne funkcije inteligentnega samodejnega načina iA: POWER O.I.S., inteligentno prepoznavanje motiva, inteligentno osvetlitev, ustvarjalni način, način Moja barva, funkcijo odpravljanja šumov vetra ter funkcijo razdeljevanja videoposnetkov. Za visokokakovostno snemanje videoposnetkov pri slabi osvetlitvi zadostuje minimalna osvetlitev 3 lukse, saj ima objektiv LEICA DC VARIO-SUMMICRON izjemno visoko vrednost zaslonke F2,0 in visoko občutljivo tipalo CCD.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem EURO FOTO d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri EURO FOTO d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem EURO FOTO d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku