Računalništvo, telefonija
12.10.2004 13:53
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ko telefonski klic ne ostane brez odgovora

Končno iz tujine tudi v Slovenijo prihaja storitev, ki je za majhna in srednje velika podjetja, pa tudi za obrtnike in podjetnike zagotovilo za boljšo odzivnost na trgu in s tem večjo konkurenčnost. Dohodni klicni servis SiCall, ki za naročnika prestreže doslej “izpuščene” klice, je prvi te vrste med slovenskimi klicnimi centri. Usposobljene agentke v SiCall-ovem centru prevzamejo preusmerjene klice po naročnikovem protokolu, naročnika pa o klicu obvestijo prek elektronske pošte ali s sms-sporočilom na izbran mobilnik.

Kadar stranka zasliši “po pisku pustite sporočilo”, je najpogostejši odziv odložena slušalka. Vedno več podjetij se zaveda, da je vsak izpuščen klic hkrati nevarnost za izgubo morebitnega kupca. Zlasti manjša podjetja in obrtniki, ki imajo bodisi veliko dela na terenu ali so pogosto nedosegljivi zaradi delovnih obveznosti, nimajo dovolj človeških virov, da bi zagotovili odgovor na vsak telefonski klic. Zato so v podjetju Schönlieb ponudili storitev, ki na drugi strani žice zagotavlja kontakt “v živo”. Stranke in poslovni partnerji odslej ne bodo več deležni neodgovorjenih klicev, niti besed “številka trenutno ni dosegljiva”, saj v servisu SiCall prevzamejo tako klice na fiksno kot tudi na mobilno številko.

Na podlagi dosedanjih izkušenj je povprečna dolžina prevzetega klica od 30 sekund do 1 minute, približno enak čas pa potrebuje klicni servis, da informacijo o prejetem klicu posreduje naročniku. Običajno ta informacija vsebuje ime klicočega, njegovo telefonsko številko in glavni razlog za klic. Le izjemoma, denimo kadar naročnik potrebuje več informacij (poleg standardnih podatkov na primer še tip avtomobila, želen termin za servis, okviren opis težave …) lahko klici trajajo tudi do tri minute. Po oceni Gregorja Schönlieba naj mesečni izdatek za storitve servisa SiCall za manjše podjetje ne bi presegal od 15.000 do 20.000 tolarjev, hkrati z že vključeno mesečno naročnino, ki znaša 4.500 tolarjev. Najnižja cena za posredovani klic je 25 tolarjev na minuto, v ceno pa so všteta tudi sms-sporočila in elektronska pošta.


Prijavi napako v članku