Telefonija
24.03.2006 06:14

Deli z drugimi:

Share

Ko telefon postane navdih za kolekcijo

V Trgovini s konceptom Vale-Novak je Nokia skupaj z modno oblikovalko Majo Štamol predstavila kolekcijo L’Amour, ki jo sestavljajo večerne obleke, mobilni telefoni in modni dodatki. Osrednje tema romantične kolekcije L’Amour je cvetlica, kot simbol pomladi in ljubezni. Vsak od treh mobilnih telefonov kolekcije L’Amour se povezuje s kreacijo Maje Štamol v neločljivo celoto. Obleke in telefoni bodo na voljo v Trgovini s konceptom; ves izkupiček od prodaje bo namenjen za ustvarjalne modne delavnice za mladino.

Modno kolekcijo L’Amour iz Nokie sestavljajo trije telefoni – drzna Nokia 7380 z inovativno obliko in vrtljivim koleščkom namesto tipkovnice, igrivo očarljiva Nokia 7370 z vrtljivim odpiranjem in čudovitimi jedkanimi vzorci in romantična Nokia 7360 z zanimivimi detajli. Telefona Nokia 7360 in Nokia 7370 sta na voljo v dveh barvnih kombinacijah: toplo jantarjevi s čudovitimi romantičnimi cvetličnimi vzorci in v barvi temne kave, ki je s svojimi mističnimi linijami bolj pisana na kožo močnejšemu spolu.

Maja Štamol je k vsakemu od telefonom izdelala obleko, ki še poudari njegovo drugačnost, hkrati pa deluje kot neločljiv del kolekcije L’Amour. Kreacije slovenske oblikovalke so izdelane in čiste svile, v kavno in svetlo jantarjevih rjavih odtenkih, s kančkom turkiza, fuksije in smetane. Tudi kolekcija telefonov, ki sta jo zasnovali oblikovalki Tanja Fisher in Liisa Poulakka, išče navdih v svežih barvah in naravnih materialih, kot so svila, usnje, turkiz, jantar, keramika, kovina. Kolekcijo najbolje opiše slog “preprosti maksimalizem”, ki se je pojavil v prvi dekadi novega tisočletja – po hladnem futurizmu in minimalizmu 90. letih prejšnjega stoletja. Novo tisočletje prinese razkošje drznih barv in barvnih kombinacij, kombinacijo različnim materialov, vzorcev in tekstur, romantiko domače obrti in etničnih vplivov ter z lahkotnostjo domišljije premaguje časovne okvire tisočletij in premošča prostorske razsežnosti. Maja Štamol pravi, da so njene kreacije elegantne čiste, s pridihom drznosti, igrivosti in čutnosti. Vsaka kreacije je povsem drugačna in piše svojo zgodbo – skupaj s telefonom; pa vendar vse skupaj sestavljajo neločljivo celoto. Detajl, ki povezuje tako telefone kot tudi vse tri večerne kreacije in modne dodatke, je cvetlica. Cvetlica kot simbol pomladi in romantične ljubezni.

Kreacije Maje Štamol, ki se skladajo z modno kolekcijo telefonov Nokia, so nosile igralka Tjaša Železnik, glasbenica Anja Bukovec in Nataša Pinoza, Miss Universe 2006. Modni telefoni in vse kreacije Maje Štamol, tako tri unikatne večerne obleke kot modni dodatki, bodo na voljo v Trgovini s konceptom Vale-Novak.

Nokia z novo kolekcijo L’Amour znova stopa v vodne vode in se povezuje s slovenskimi oblikovalci. Lanskoletno drzno artdecojevsko kolekcijo telefonov so dopolnile torbice in verižice oblikovalskega studia Oktober, ki jih je izdelal Uroš Belantič in so postale tudi del kolekcije Oktobra. Več o obeh kolekcijah je na voljo na spletnem naslovu www.nokia.si/kolekcija.


Prijavi napako v članku