Programska oprema
16.06.2006 07:25

Deli z drugimi:

Share

Ključne novosti za Microsoftovo strategijo varnosti

Microsoft je predstavil novo različico strežnika Microsoft ISA Server 2006, ki omogoča zaščito omrežij pred napadi, varno povezovanje oddaljenih podružnic z osrednjimi računalniškimi sistemi ter varen dostop do spletnih aplikacij in storitev. Istočasno je podjetje predstavilo tudi Microsoft Forefront Client Security, ki je bil v skladu s povratnimi informacijami zgodnjih uporabnikov opremljen z novimi možnosti za preprostejše upravljanje varnosti na odjemalskih računalnikih. Microsoft je predstavil še osveženo strategijo izdelkov in blagovno znamko Microsoft Forefront, ki bo označevala novo generacijo varnostnih izdelkov ter rešitev za zaščito strežnikov, odjemalcev in omrežja.

Microsoft je na dogodku TechEd 2006 predstavil več novosti na področju varnosti, s čimer podjetje dokazuje predanost varnosti svojih strank in njihovih podatkov. Podjetje je predstavilo integrirani varnostni prehod ISA Server 2006 ter nove možnosti za varnostnega odjemalca. Obenem je Microsoft predstavil tudi osveženo strategijo izdelkov in blagovno znamko Microsoft Forefront, ki bo označevala novo generacijo varnostnih izdelkov ter rešitev za zaščito strežnikov, odjemalcev in omrežja.

Strežnik Microsoft ISA Server 2006 je integriran varnostni prehod, ki omogoča zaščito informacijskih okolij pred grožnjami z interneta, istočasno pa omogoča hiter ter varen dostop do aplikacij in podatkov. Strežnik ISA Server 2006 je namenjen različnim vrstam uporabnikov. Rešitev je primerna za oddaljene pisarne, ki potrebujejo varen dostop do osrednjih aplikacij in učinkovit izkoristek pasovne širine. Za dosego le-tega ISA Server 2006 nudi stiskanje prometa HTTP, shranjevanje pogosto uporabljenih vsebin (vključno s posodobitvami) ter zmožnosti vzpostavljanja navideznih zasebnih omrežij VPN.

Kot odgovor na naraščajoče število groženj preko spleta ISA Server 2006 vključuje zaščito dostopa do spleta, globoko analizo vsebin, natančno določanje pravic dostopa ter celovite možnosti obveščanja in nadzora. Strankam, ki potrebujejo varen dostop do storitev Microsoft Exchange, SharePoint in drugih spletnih aplikacij, ISA Server 2006 nudi možnost varnega objavljanja aplikacij. To je izredno pomembno za stranke, ki želijo omogočiti varen oddaljeni dostop do aplikacij.

Rešitev Microsoft Forefront Client Security (prej Microsoft Client Protection) je trenutno v preizkušanju, povratne informacije pa je Microsoft izkoristil za uvedbo novih možnosti in izboljšav. S temi izboljšavami Microsoft naslavlja izzive, povezane z nadzorom in upravljanjem varnosti na odjemalskih računalnikih v organizaciji. Med novostmi je na voljo orodje za pregled osebnih računalnikov, pri katerem je mogoče ugotoviti, kateri računalniki potrebujejo posodobitve ali pa imajo varnostno pomanjkljive nastavitve. Drugo novo orodje – Single Profile Configuration – omogoča preprosto izvajanje varnostne politike v poslovnem okolju. Nova orodja sistemskim administratorjem omogočajo bolj preprosto zavarovanje računalnikov v informacijskem okolju ne glede na to, kje se računalniki nahajajo.

Microsoft Forefront Client Security bo kot javna preizkusna različica predvidoma na voljo v zadnjem četrtletju letošnjega leta, splošna dostopnost pa je načrtovana v drugem četrtletju naslednjega leta.

Microsoft je v okviru svojih prizadevanj na področju varnosti predstavil tudi blagovno znamko Forefront. Gre za celovito paleto izdelkov s področja varnosti, ki se integrirajo z obstoječo informacijsko infrastrukturo ter omogočajo preprosto in učinkovito zaščito strežnikov, odjemalcev in omrežij pred varnostnimi grožnjami. Microsoft je s predstavitvami izdelkov Antigen v prejšnjem tednu pričel postavljati temelje celoviti paleti izdelkov. V okviru svojih načrtov namerava Microsoft v drugi polovici leta 2006 predstaviti izdelke Forefront za zaščito strežnikov Exchange in SharePoint, v prvi polovici leta 2007 pa bo na voljo tudi zaščita odjemalcev Forefront Client Security.

Več o izdelkih Forefront je na voljo na spletni strani http://www.microsoft.com/forefront/default.mspx.


Prijavi napako v članku