Telefoni
Računalništvo, telefonija
Aplikacije in dodatni programi
13.02.2023 11:20

Deli z drugimi:

Share

Ključna pomoč v negotovih časih

Katere aplikacije vam pomagajo varčevati, in na kaj morate biti pozorni pri njihovi uporabi.

S pametnimi telefoni lahko plačujete, upravljate bančne račune in skrbite, da težko prisluženega denarja po nepotrebnem ne mečete skozi okno. Drugotnega pomena pri tem je, ali večinoma plačujete z gotovino ali plačilnimi karticami. V obeh primerih namreč aplikacije pomagajo nadzirati izdatke.

Za vsakogar je pomembno, da v mobilni banki, mobilni denarnici, ki omogoča celo plačevanje s pametnimi telefoni, ali namenski aplikaciji za spremljanje izdatkov vidite transakcije v izbranem obdobju. Nekatere aplikacije omogočajo še sortiranje izdatkov po različnih predalčkih, oziroma skušajo uganiti, kam določena sodi, v želji, da pomagajo pridobiti razumljivejšo sliko o osebnih ali družinskih financah. Sledijo statistična poročila in grafikoni ter analiza, za kaj ste morda zapravili preveč.

Bančne in druge finančne aplikacije

Na pametnih telefonih Huawei, kot so pred kratkim predstavljeni modeli Mate 50 Pro, nova 10 in nova 10 SE , boste v okolju ekosistema mobilnih storitev Huawei (HMS) našli aplikacije večine slovenskih bank, kot so NLB, NKBM, Sparkasse, Intesa Sanpaolo. Ravno tako se lahko odločite za eno od novodobnih bančnih storitev, kot so denimo mBills, Revolut ali Curve. Vse omenjene so na voljo v uradni trgovini z aplikacijami AppGallery na pametnih telefonih Huawei.

Če nimate težav s tem, da se vaši finančni podatki stekajo še kam, kjer so seveda varno hranjeni in zasebni, potem je ena boljših aplikacij za spremljanje osebnih financ slovenska Toshl Finance. Njen namen je nuditi nazorne podatke o tem, kako porabljate denar, da bi morda prilagodili navade in več privarčevali. Mogoče jo je povezati s skoraj vsemi bančnimi računi, iz katerih nato pritekajo podatki o odhodkih in prihodkih. Aplikacija jih samodejno razvršča v kategorije in oblikuje grafikona ter omogoča sortiranje, pregledovanje po filtrih, ustvarjanje proračunov in podobno. Namestite jo preko aplikacije Gspace, ki jo najdete v trgovini AppGallery.

Optimizirajte mesečne naročnine

Naročnine so pogosto jama, v katero po nepotrebnem mečete denar in potencialno polje za optimizacijo. Več let (po nepotrebnem) plačujete za storitve, ki jih ne uporabljate dovolj pogosto ali ne veste, da je operater v vmesnem času ponudil ugodnejši paket. V takšnih primerih pomagajo njihove aplikacije. Odlična novica je, da boste v trgovini AppGallery hitro našli aplikacijo svojega telekomunikacijskega operaterja.

Obvladujte kartice zvestobe in popuste

Skoraj ni trgovca, ki ne bi ponujal kartic zvestobe ali občasnih kuponov za popuste. Kartico zvestobe imate lahko sicer ves čas pri sebi, toda veliko preprosteje je imeti na telefonu aplikacijo trgovca. Če jo seveda ima. In veliki jo imajo. Tuševa je objavljena v trgovini AppGallery, medtem ko vam za Marcatorjevo in Šparovo ponudi namestitev iz drugega vira. Za druge kartice zvestobe pa uporabite aplikacijo Stocard, ki omogoča »digitalizacijo« skoraj vsake. Najdete in prenesete jo iz trgovine AppGallery!


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več