Telefoni
30.06.2016 10:36
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Klasični vtičnik za slušalke se poslavlja

Apple iPhone 8 - bližje kot morda mislimo?
Apple iPhone 8 - bližje kot morda mislimo?

Zelo redko se zgodi, da se v medijih pojavi kateri izmed dobaviteljev sestavnih delov za pametne telefone. Proizvajalci pametnih telefonov namreč vso komunikacijo o prihajajočih modelih skrbno kontrolirajo. Dovoljene so samo marketinške vsebine kot na primer razne skrite fotografije ohišij in podobnih elementov s katerimi se želi povečati zavedanje o prihajajočih novostih. Tokrat pa je drugače saj se je na spletnih straneh znanega ameriškega medija Fortune pojavilo podjetje Cirrus Logic. Slednje proizvaja določene komponente za applov iPhone in glede na to, da 70 odstotkov prihodkov podjetja nastaja zaradi sodelovanja s podjetjem Apple, je takšno javno razkrivanje informacij še toliko bolj zanimivo.

Pri Cirrus Logic so namreč javno objavili razvojni paket namenjen proizvajalcem slušalk, ki želijo ustezati standardom MFi. Slednji se nanaša na applov standard razvoja najrazličnejših dodatkov za pametne naprave iPhone in iPad, ki jih morajo proizvajalci omenjenih dodatkov upoštevati. Objavljen razvojni paket tako potrjuje, da so se pri Applu odpovedali klasičnemu 3,5 milimeterskemu priključku v zameno za tako imenovani Lightning priključek.

Številni analitiki in tehnološki navdušenci se z omenjeno applovo potezo ne strinjajo. To daje upanje, da bo odstranitev klasičnega priključka za slušalke dobra poteza. Apple bo lahko posledično iPhone ponudil v tanjšem ohišju. Pričakuje se za en milimeter tanjše ohišje kar je dobrodošla novica saj je trenutna generacija S modelov celo debelejša od predhodne generacije iPhone 6 in 6 Plus, ki je bila predstavljena v letu 2014.

Na žalost pa to tudi pomeni, da Apple letos še ne bo predstavil slušalk s katerimi bi lahko povsem ukinil potrebo po priključkih. Za to bo potrebno počakati še eno leto in upajmo da ne več.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku