Telefoni
16.04.2013 05:55

Deli z drugimi:

Share

Kitajski ponarejevalec spreminjal lažne iPhone v pristne

Zaposleni podjetja Wenzhou Apple so ponarejene iPhone zamenjeval za pristne in to kar neposredno pri Applu ter jih nato po nižji ceni tržil končnim kupcem. Zaposleni podjetja iz Cupertina so prevaro razkrili relativno pozno, saj so prevarantom skupno poslali že kar 121 osnovnih plošč za iPhone 4S.
Prevaranti z njihovimi ponarejenimi izdelki zlahka pretentajo tudi zaposlene podjetja Apple.
Prevaranti z njihovimi ponarejenimi izdelki zlahka pretentajo tudi zaposlene podjetja Apple.

Kitajci so že večkrat dokazali, da so pravi mojstri ponarejanja na vseh področjih, še posebej priljubljeni pa so Applovi izdelki, saj ti gredo v prodajo kot vroče žemljice. Medtem ko večina ponarejevalcev bolj ali manj prikrito ponarejene izdelke prodaja končnim kupcem, se je inženir kitajskega podjetja Wenzhou Apple odločil za nekoliko drugačen prijem. Serviser je namreč ponarejene pametne mobilne telefone iPhone zamenjeval za pristne in to kar neposredno pri podjetju iz Cupertina ter jih nato po nižji ceni tržil končnim kupcem.

Kitajsko podjetje Wenzhou Apple je s strani Appla pooblaščeno za servisiranje pametnih mobilnih telefonov iPhone, kar pomeni, da to lahko od podjetja iz Cupertina zahteva nadomestne dele za odpravo ugotovljenih napak. Inženir pa je s pomočjo dveh pajdašev ponujeno možnost izrabil na način, da je računalniškemu gigantu pošiljal ponarejene osnovne plošče priljubljenega mobilnika iPhone 4S, nazaj pa je brezplačno dobil pristne in delujoče, katerih tržna cena se giblje okoli preračunanih 365 evrov.

Inženirji podjetja Apple so prevaro zaposlenih pri podjetju Wenzhou Apple razkrinkali šele, ko so jim poslali že 121 osnovnih plošč za pametni mobilni telefon iPhone 4S. Ti so njihove ugotovitve razkrili vodji servisne službe, ki je primer predal možem v modrem. Ti so v nekaj mesecih razkrinkali kriminalno združbo, ki se bo morala o svojih dejanjih seveda zagovarjati pred pristojnim sodiščem. Trojico nepridipravov bo skoraj zagotovo doletelo večletno brezplačno bivanje na stroške davkoplačevalcev in znatna denarna kazen.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku